Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe website gemeente Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft officieel op 16 oktober een nieuwe website in gebruik genomen. Naast de vertrouwde gemeentelijke informatie zijn er ook een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van de oude site.

E-loket centraal
Het E-loket, de digitale balie van de gemeente, staat centraal op de vernieuwde website. Op alle pagina's van de website hebben bezoekers toegang tot het E-loket. Hiermee kunnen zij gemakkelijk gemeentezaken zoals de aanvraag van een uittreksel, vergunningen en brochures online regelen. Nieuw is dat bezoekers via de website een afspraak kunnen maken bij een medewerker van publiekszaken.

Hoog serviceniveau
De website heeft een hoog serviceniveau. Zo is het mogelijk om de letters van de site extra groot in te stellen. Hierdoor is de site toegankelijker voor slechtzienden. Daarnaast is er ook een voorleesfunctie. Verder is de website uitgebreid met een chatfunctie. Tijdens kantooruren kunnen bezoekers hiermee de hulp inschakelen van een medewerker van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Nieuw jasje
De nieuwe website kenmerkt zich door een moderne vormgeving en duidelijke structuur. Hierdoor kunnen bezoekers sneller hun weg vinden. Ook de menustructuur is versimpeld waardoor bezoekers makkelijker en sneller informatie vinden. De kleuren licht- en donkerblauw staan centraal en geven de site een frisse nieuwe uitstraling. Op de nieuwe site is veel aandacht voor fotografie. Verder is er bij ieder onderwerp een video te bekijken.

Bekendmakingen en regelgeving in één oogopslag
Nieuw op de website is dat bekendmakingen en decentrale regelgeving in één oogopslag te vinden zijn. Bekendmakingen staan op een kaart die gelinkt is aan google-maps. Hierdoor kunnen Capellenaren direct zien of er bij hun in de buurt veranderingen plaatsvinden die mogelijk op hun van invloed zijn. Daarnaast is ook gemeentelijke, provinciale en Europese regelgeving terug te vinden.

Noot voor de redactie/