Politie houdt drie mannen aan na schietincident

Eindhoven Woensel Zuid, 16-10-2008 o De politie heeft woensdag rond 15.15 uur in de Verwerstraat twee Eindhovenaren in de leeftijd van 59 en 38 jaar aangehouden.

Melding schietincident
Even daarvoor kreeg de politie de melding dat er daar was geschoten. Een getuige belde de politie en gaf het signalement van de mannen door die betrokken waren bij het schietincident.

Aanhouding in brandgang
Agenten zagen de twee mannen, die voldeden aan het signalement, in een brandgang staan. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de omgeving van de brandgang werd een verboden alarmpistool aangetroffen.

Wapens en munitie aangetroffen
In de woningen van de beide mannen in Woensel Zuid zijn door agenten huiszoekingen gedaan.In de woning van de 38-jarige verdachte werd munitie aangetroffen. In de woning van de 59-jarige verdachte werden drie vuurwapens aangetroffen. De 34-jarige zoon van deze verdachte, die in de woning aanwezig was, gaf aan dat één wapen van hem was. Ook hij is aangehouden.

In verzekering gesteld
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Er raakte niemand gewond. De wapens en munitie zijn in beslag genomen en worden onderzocht.