Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA lanceert webstek over "Leterme Un" (16/10/08)

In zijn toespraak over de regeerverklaring van premier Leterme heeft N-VA-fractieleider in de Kamer Jan Jambon duidelijk benadrukt dat deze regering Leterme Un slechts de steun heeft van een minderheid van de Vlamingen en bijgevolg gedomineerd wordt door de Franstaligen. Nog maar een jaartje geleden dreigde Yves Leterme stoer dat hij zulke regering zou bevechten te land, ter zee en in de lucht, van Opgrimbie tot De Panne. Nu leidt hij zulke regering.

Om de nefaste gevolgen van zulke minderheidsregering aan te tonen, heeft de N-VA een speciale website in het leven geroepen: www.vanopgrimbietotdepanne.be. Op deze website beschrijven we de gevolgen van een regering die volledig door de Franstaligen gedomineerd wordt:

* Een staatshervorming die op de lange baan geschoven wordt
* Geen splitsing van BHV

* Een begroting Paars in het kwadraat, die op drijfzand gebaseerd is, vol eenmalige maatregelen, met verschillende belastingsverhogingen

* Uitverkoop van Fortis aan Frankrijk voor een spotprijs
* Dewael en Koekelberg die op hun postje kunnen blijven zitten

Onze webstek bevat tegelijk ook een reeks citaten van zowel journalisten als bekende politici, die in onverdachte tijden een regering zonder Vlaamse meerderheid ook als onaanvaardbaar beschouwden.

Wij zullen deze webstek op geregelde tijdstippen vernieuwen, telkens als deze regering met een minderheid aan Vlamingen beslissingen neemt ten nadele van de Vlamingen. Deze regering Leterme Un is ongezien en onaanvaardbaar en de nefaste gevolgen van haar beleid zullen op onze website zeer snel zichtbaar worden.

Auteur:
Bart De Wever, Algemeen voorzitter N-VA
Jan Jambon, N-VA-fractieleider Kamer

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be