Gemeente Delft Wethouder bezoekt Skate safe

Wethouder Dick Rensen bezoekt donderdag 16 oktober a.s. een groep skaters in de gymzaal van de Laurentiusschool. De brede schoolcursus 'Skate safe' is al jaren één van de succesvolste sportactiviteiten in de eigen buurt. Skate safe is met name succesvol bij kinderen die normaal gesproken niet zo sportief zijn.

Dick Rensen: "Skaten is stoer en sportief, iedereen wil het wel eens proberen. En het is leuk om in je vrije tijd te doen. Het maakt bij de brede schoolactiviteiten niet uit of je het al eens hebt gedaan of nog nooit. In zes lessen leer je rijden, remmen, rondjes draaien en niet te vergeten hoe je moet vallen. Kortom alles om veilig te kunnen skaten. De materialen kunnen de kinderen lenen. "Voor het herfst-winter programma van de brede school hebben 180 kinderen van 6 t/m 8 jaar zich ingeschreven voor deze cursus. In samenwerking met het welzijnswerk (BWD) worden tienerwerkers ingezet bij de meest laagdrempelige sportactiviteit van het brede schoolprogramma.

Van 25 tot en met 30 oktober 2008 bezoekt wethouder Dick Rensen met een twintigtal medewerkers van negen Delftse organisaties Amerikaanse community schools. Initiatiefnemer en organisator van de studiereis is Librijn Openbaar Onderwijs. De community schools zijn het Amerikaanse equivalent van de Nederlandse brede scholen. Tijdens de studiereis verdiepen de Delftse partijen zich in intensieve samenwerkingsverbanden tussen onderwijs, opvang, welzijn, zorg en andere sectoren.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft