Ingezonden persbericht


Liebert HPC-L Freecooling: de perfecte combinatie van prestaties en energiebesparing Nieuwe reeks luchtgekoelde waterkoelers van Emerson Network Power

Liebert HPC-L Freecooling is een nieuwe productreeks van luchtgekoelde waterkoelers van Emerson Network Power. De producten zijn beschikbaar in 60 modellen met vier geluidsniveaus en geïntegreerde freecooling-module. Naast maximale efficiëntie bieden de koelers een antwoord op de stijgende vraag naar producten die minder energie verbruiken, voornamelijk binnen grote datacenters.

Helmond, 16 oktober 2008 â¤* Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, introduceert met Liebert HPC-L Freecooling een nieuwe reeks luchtgekoelde waterkoelers. Deze chillers zijn leverbaar in ruim 60 modellen met vier verschillende geluidsniveaus en hebben een geïntegreerde freecooling-module. Buiten maximale efficiëntie voldoen de koelers aan de steeds dringender vraag naar een lager energieverbruik, met name binnen grote datacenters. De chillers bieden een koelcapaciteit van 750 kW tot 1350 kW.

De Liebert HPC-L Freecooling gebruikt matige tot lage buitentemperaturen om het water te koelen. Dit resulteert in energiebesparingen tot 40 procent. Om dit mogelijk te maken, zorgt een driewegklep ervoor dat een mengsel van water en koelvloeistof (glycol) door de extra koelbatterijen stroomt. Deze koelbatterijen zijn geïntegreerd in alle Liebert HPC-L Freecooling-units. In de koelbatterijen vindt warmte-uitwisseling plaats tussen koude buitenlucht en het mengsel. Hierdoor is minder koelenergie nodig voor de compressors. Als de buitentemperatuur erg laag is, worden de compressors helemaal niet gebruikt (gemengde of totale freecooling).

Als het gaat om energiebesparing en bescherming van het milieu op basis van een lagere CO2-uitstoot, is maximale efficiëntie essentieel. Dit geldt zeker voor grote datacenters. De nieuwe producten uit de Liebert HPC-L Freecooling-lijn bieden die efficiëntie. Deze oplossingen zijn voorzien van twee semihermetische schroefcompressors die zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en uitstekende prestaties, zowel bij volledige als bij gedeeltelijke belasting. Twee onafhankelijke koelcircuits, twee elektrische compartimenten, twee controle-units en een back- uppomp zorgen voor redundantie. Dit resulteert zelfs in noodgevallen een continue koeling.

De nieuwe oplossingenreeks van Emerson Network Power omvat ook elektronisch aangestuurde ventilatoren die zorgen voor minder energieverbruik en een stillere werking. Andere opties die de Liebert HPC-L Freecooling tot de perfecte oplossing voor grote datacenters maakt, zijn:
- module zonder koelvloeistof: een extra module die het gebruik van glycol beperkt tot alleen de koeler. Hierdoor wordt contact met het gebruikerscircuit voorkomen. De extra warmtewisselaar, de efficiënte pompen en een (toegewezen isolatie brengen de energiebesparingen naar het juiste niveau;
- elektronisch expansieventiel: deze optie optimaliseert de koelcyclus door oververhitting van het koelcircuit te minimaliseren op basis van een steeds grotere energie-efficiëntie;
- warmteterugwinning: extra warmte-uitwisseling om tot 20 procent van de condenshitte terug te winnen. Dit is met name praktisch in situaties waarin de applicatie tegelijkertijd gekoeld en heet water nodig heeft;
- elektrische pomp: afstemming van de waterstroom op basis van systeemvereisten, wat zorgt voor optimale energiebesparingen.

###

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit, van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, embedded computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, -controle, -monitoring en -connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-technici. Liebert-power, -precisiekoeling en -monitoringsproducten en services van Emerson Network Power verbeteren het gebruik en beheer van datacenters en netwerktechnologieën door de beschikbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie van IT-systemen te vergroten. Voor meer informatie www.liebert.com of www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. De omzet in het fiscale jaar 2007 bedroeg 22 miljard dollar. Voor meer informatie: www.emerson.com.



Ingezonden persbericht