LLiNK

Rotterdam, 16 oktober 2008

-PERSBERICHT-

LLiNK zendt komische familiefilm Mafrika uit in 2009

Omroep LLiNK gaat de bijzondere Afrika film 'Mafrika' in 2009 op televisie uitzenden. De film van Paul Ruven is bedoeld om jongeren te interesseren voor Afrika. De film kreeg vorige week tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht de publieksprijs.

Tweede Kamervragen
Van de week zijn door de D66 in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Koenders over de vier ton subsidie die het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking aan de film heeft gegeven, terwijl nog geen enkele distributeur de film in de bioscoop wil vertonen. Hierdoor zou het geld dat is ingezet weinig effect hebben. LLiNK, die ook co-producent en financier van de film is, gaat Mafrika in 2009 in ieder geval op televisie uitzenden.

Doorbreken stereotypen
Algemeen directeur van LLiNK, Tanja Lubbers: 'Mafrika is een zeer toegankelijke komische film over Afrika. Het doorbreekt stereotypen die bestaan over ontwikkelingssamenwerking. Door deze film uit te zenden willen we met name jongeren bereiken en hen een ander beeld geven van hulp in Afrika. Ik ben blij dat de bezoekers van het Nederlands filmfestival in Utrecht het ook een leuke film vonden dat ze de film daarom beloonden met een Gouden Kalf. Ik hoop dat ze snel een distributeur vinden, zodat de film ook in de bioscoop te zien zal zijn.'

Mafrika
In Mafrika is reclameregisseur Frank Meutstege (Frank Lammers) een paar dagen voor zijn bruiloft eregast op een Afrikaans gala. Het is precies 15 jaar geleden dat hij zijn hartverscheurende en wereldberoemde goede doelen spotje 'Help Malinda' opnam in Afrika. Het spotje gaf Frank een wereldcarrière. Terug in Afrika wordt Frank geconfronteerd met een Afrikaanse tiener, Sunny. Zij beweert zijn dochter te zijn... Frank denkt meteen aan oplichting maar het meisje heeft schijnbaar geldige papieren: Als het waar is, is dat een ramp voor Frank's aanstaande bruiloft en zijn tot nu toe smetteloze reputatie. Hiernaast spelen onder andere Mosa Kaiser (Hotel Rwanda), Terry Pheto (Catch a fire), Kenneth Nkosi (Tsotsi), Anthony Lyons (American History X) en Ashley Callie in deze film.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,

LLiNK