Politie Amsterdam-Amstelland

Drugshond 12 keer succesvol in binnenstad Amsterdam

Op overlastplekken in het Wallengebied werd afgelopen weekend een drugshond ingezet tegen vermoedelijk dealers en afnemers van verdovende middelen. In totaal werden 12 verdachten aangehouden en er zijn XTC-pillen, softdrugs, vele wikkels nepdope, maar ook een aantal wapens inbeslaggenomen.

De controle was uitgevoerd ter bestrijding van de overlast van straathandel in drugs. Hiervoor was in het kader van de opsporing toestemming verleend door het Openbaar Ministerie.. Op deze manier probeert de politie de overlast rondom de straathandel in drugs tegen te gaan. Dergelijke acties zullen in de nabije toekomst worden herhaald. De actie was opgezet door het wijkteam Beursstraat Autokraker verrast door politie-biker / Hoogoord (16/10/08)

Een 37-jarige autokraker werd op donderdagochtend 16 oktober rond tien uur, tijdens zijn criminele werk in parkeergarage Hoogoord, verrast door de geruisloosheid en snelheid van een politie-biker. Hij stond nog met een zojuist geroofde autoradio in zijn handen toen hij werd aangehouden.

De man had kans gezien om in korte tijd 6 autoâs open te breken en de gestolen spullen in zijn kleding weg te stoppen. De aangehouden dader is een bekende van de politie