Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 8 september 2008

JAKOB DYLAN GEEFT EERSTE SOLO-OPTREDEN OOIT IN NEDERLAND

Op donderdag 16 oktober geeft Jakob Dylan een eenmalig optreden in de Amsterdamse Melkweg. Het wordt het eerste solo-optreden op Nederlandse bodem van de singer-songwriter. De zoon van Bob Dylan is tot nu toe vooral bekend geworden als frontman van The Wallflowers. Onlangs verscheen zijn eerste soloalbum, getiteld 'Seeing Things'. Met dit album steekt hij zijn vader naar de kroon en oogst hij internationaal lovende kritieken.

'Seeing Things' is, in tegenstelling tot het werk van The Wallflowers, een album dat gebaseerd is op de akoestische gitaar en ingenomen, intieme songs. Het album is geproduceerd door Rick Rubin, de topproducer die de laatste jaren akoestische platen van Johnny Cash en Neil Diamond tot ongekende hoogte wist te brengen. Jakob Dylan schuift hiermee op achtendertigjarige leeftijd meer naar de muzikale stijl van zijn vader, maar heeft ruimschoots voldoende kwaliteit om niet op zijn naam te hoeven drijven.

Voor het eerst zal Dylan zijn ijzersterke songs solo in Nederland ten gehoor brengen. De kaartverkoop voor het concert start op woensdag 10 september.

JAKOB DYLAN
Melkweg, Amsterdam, donderdag 16 oktober 2008,
aanvang 20:30 uur, E 20,00 (ex. lidm. en servicekosten)

Kaartverkoop start woensdag 10 september via de Melkwegkassa en Ticket Service Nederland

www.melkweg.nl
www.ticketservice.nl



Ingezonden persbericht