Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Alblasserdam, 17 september 2008

Mondial Movers introduceert unieke cursus Zorgverhuizer

Tijdens nieuwe opleiding worden verhuizers geconfronteerd met gedrag cliënten

Welke invloed heeft een verhuizing op een mindervalide? Hoe reageert een oudere als zijn spulletjes verhuist worden? Mondial Movers heeft als eerste verhuisorganisatie in Nederland een opleiding die het voor verhuizers inzichtelijk maakt hoe zij op de juiste manier met patiënten van zorginstellingen kunnen omgaan: de cursus Zorgverhuizer.

Verhuizen is een vak. Verhuizen in de zorgsector mag je gerust een specialisme noemen. Mondial Movers, dé zorgverhuizer van Nederland, biedt als eerste verhuisorganisatie de cursus Zorgverhuizer aan verhuizers van de aandeelhoudende verhuisbedrijven. Het samenwerkingsverband heeft met de Unit De Zorg al jarenlang een speciale afdeling voor zorgverhuizingen in huis. De opleiding, die in samenwerking met het Horizon College in Alkmaar wordt gegeven, is één van de resultaten van in de loop der jaren opgebouwde specialistische ervaring in zorgverhuizingen.

Voor cliënten van zorginstellingen is een verhuizing meestal een zeer ingrijpende gebeurtenis. Tijdens de opleiding, de eerste in Nederland, wordt daarom inzichtelijk gemaakt hoe verhuismedewerkers op de juiste manier met bewoners en patiënten kunnen omgaan. De verhuizers krijgen niet alleen theorieles, maar maken ook kennis met de praktijk: een acteur confronteert hen met situaties zoals die in de instellingen kunnen voorkomen. Na de cursus kennen deelnemers de verschillende soorten zorgaanbieders in Nederland, de gedragskenmerken van cliënten en de werkwijze van het personeel van zorginstellingen.

Mondial Movers is een in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuizers in Nederland. De 22 deelnemende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Binnen het samenwerkingsverband richt de Unit De Zorg zich op verhuizingen van Nederlandse zorginstellingen.

LET OP: Tijdens de cursus op 16 oktober vindt er van 15.00 uur tot 15.30 uur een persmoment plaats. De media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De cursus vindt plaats in Danscentrum Verbiest, Oude Kanaaldijk 3 te Alkmaar. Belangstellenden kunnen zich voor 13 oktober schriftelijk aanmelden (met naam journalist, naam medium en mobiel nummer) op onderstaand e-mailadres.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht