Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 8 oktober 2008

De succesvolle Nederlandse pop/rockband a balladeer speelt naar aanleiding van de release van hun nieuwe album 'Where Are You, Bambi Woods?' op donderdag 16 oktober in WATT.

Marinus de Goederen, zanger en liedjesschrijver van a balladeer, heeft een jaar in de Verenigde Staten gewoond en zich altijd aangetrokken gevoeld tot 'the land of the free and the home of the brave'. Dit land en haar inwoners vormt het decor voor het nieuwe a balladeer album 'Where Are You, Bambi Woods?'

Bambi Woods is de hoofdrolspeelster uit de cult pornofilm 'Debbie Does Dallas' uit 1978. Een paar jaar later verdwijnt de jonge actrice van de aardbodem. Marinus: "Dat niemand weet waar ze is en of ze überhaupt nog leeft, dat fascineert me enorm. Er wordt beweerd dat ze is overleden aan een overdosis, maar ook dat ze haar biezen heeft gepakt om in de anonimiteit te leven. Marilyn Monroe zei ooit: "A smart girl leaves before she is left" en ik wil erg graag geloven dat Bambi een slim meisje was."

'Where Are You, Bambi Woods?' borduurt voort op de sound van voorganger 'Panama' met de hitsingles 'Swim With Sam' en 'Fortune Teller'. Het is wederom een luisteralbum met mooie pop/rock songs waarbij de teksten essentieel zijn. "We hebben niet moedwillig iets anders willen doen, maar uiteraard blijf je je als band ontwikkelen", aldus drummer Tijs Stehmann. De plaat kwam eind augustus binnen op de 16e positie van de Album Top 100 en was Week CD op 3FM. Ook de eerste single van het album, 'Mary Had A Secret' (een vrolijk Counting Crows-achtig nummer), is een hit.

DO 16 10 2008
a balladeer @ WATT (Stage)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.30u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 14 (excl. vvk) zijn verkrijgbaar via de website van WATT, de Primera winkels en de Rotterdamse platenzaken Plato en Velvet Music.

www.watt-rotterdam.nl www.aballadeer.com www.myspace.com/aballadeer

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht