Ingezonden persbericht


Persbericht 10 oktober 2008

Go China! Activiteiten in het Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft tot begin november 2008 een veelzijdig Go China! activiteitenprogramma samengesteld. Op iedere vrijdagavond en soms op donderdagmiddag of in het weekend, vinden er diverse activiteiten plaats, zoals lezingen, documentaires, muziek en theater.

In de periode van 16 tot en met 24 oktober 2008 worden de volgende activiteiten aangeboden.

Theater
Nederlandse première van het Marionettentheater uit Quanzhou. Poppenspelers van Fujian! Familievoorstelling: Het verhaal van Mulian.
Datum en tijd: Donderdag 16 oktober 2008, om 15.00 uur & 20.00 uur. Herhaling op vrijdagavond 24 oktober 2008, om 20.00 uur. Duur: 2 keer 45 minuten, inclusief pauze.
Chinees gesproken, Nederlands betitelt.

Het Groninger Museum presenteert de Nederlandse première van een van de succesvolste theatergroepen uit China, de poppenspelers van Fuijan. De groep brengt onder muzikale begeleiding een verpletterende indruk met hun marionettenspel. Poppen die kunnen vechten, vliegen, musiceren en jongleren, zich aan- en uitkleden of van gedaante veranderen, in rook opgaan en weer uit hun as verrijzen... Het is allemaal moeilijk te geloven totdat je het met eigen ogen hebt gezien. Het theater van Quanzhou brengt zijn marionetten op fantastische wijze tot leven. De negen begeleidende muzikanten imponeren met hun fluiten, vedels en een wonderlijk assortiment aan slagwerk, waaronder vliegende gongs en de befaamde voettrom. Samen met de poppenspelers schitteren zij in een van de oudste en mooiste genres van de Chinese volkskunst.

Film
Villagers Documentary Project
Datum en tijd: vrijdag 17 oktober 2008, om 20.00 uur.

Op het platteland van China is een interessant democratiseringsproces, op dorpsniveau aan de gang. Om deze ontwikkelingen te documenteren is het Villagers Documentary Project opgericht. Tien plattelandbewoners, boeren volgen hiervoor een stoomcursus filmen en berichten vanuit hun dorp en vanuit hun hart, over deze ontwikkelingen. Speciaal voor Go China! heeft het Villagers Documentary Project 10 korte films geselecteerd. Totale duur is 95 minuten.

Gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Sponsoren: RWE, EFRO, SNN en Mondriaan Stichting.

Rabobank Presenting Partner Go China! Assen-Groningen

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via het Groninger Museum tenzij anders vermeld. Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa in de entreehal van het Groninger Museum. De openingstijden van de kassa zijn gelijk aan die van het Groninger Museum, de kassa sluit echter een kwartier voor sluitingstijd van het museum. Voor de activiteiten geldt vol is vol.



Ingezonden persbericht