Holiday on Ice op tournee door Nederland MYSTERY in première in Rotte

14/10/2008 08:00

Holiday on Ice Productions B.V.

ROTTERDAM - Een magische voorstelling met 's werelds beste schaatsers, verbluffende decors en spectaculaire effecten. Donderdag 16 oktober gaat in Ahoy - Rotterdam MYSTERY in première, de nieuwe productie van Holiday on Ice. Samen met honderden genodigden, waaronder veel bekende Nederlanders, viert de populaire ijsshow de start van de Nederlandse tournee. De avond krijgt bovendien een extra feestelijk tintje. Guinness World Records zal Holiday on Ice officieel uitroepen als beste bezochte ijsshow ooit.

Sinds de oprichting in 1943 hebben ruim 320 miljoen bezoekers een voorstelling van Holiday on Ice bezocht, een prestatie waar het bedrijf - onderdeel van Stage Entertainment - bijzonder trots op is. Een vertegenwoordiger van Guinness World Records zal voorafgaand aan de voorstelling een speciale award uitreiken aan Hendrik Jan de Mari, Managing Director van Holiday on Ice.

Mysterieuze show

Ook in MYSTERY ziet het publiek schaatsers van het hoogste niveau, maar er is meer dan dat. De hele atmosfeer van licht, muziek, geluid, unieke kostuums en het innovatieve decor zorgen voor een onvergetelijke belevenis. Voor MYSTERY wordt voor het eerst gebruik gemaakt van een decor boven het ijs. Holiday on Ice slaat met dit ontwerp een nieuwe weg in. Door een deel van het decor boven de ijsvloer te plaatsen ontstaat er een visuele beleving voor de bezoeker.

Bovendien wordt voor elke productie een beroep gedaan op vermaarde regisseurs en choreografen. MYSTERY is daarop geen uitzondering. ,,Ik ben altijd al gegrepen geweest door raadsels, magie en mysterie. Dat leek me een geweldig uitgangspunt voor een nieuwe show", zegt regisseur Anthony van Laast, de creatieve man achter de nieuwe ijsshow. Eerder was hij als choreograaf aan Mamma Mia verbonden. ,,Dat wat tovenarij blijft en schimmig is, dat vind ik prachtig." Van Laast is niet de enige grote naam, ook Olympisch kampioen Robin Cousins is als choreograaf intensief bij de show betrokken. "Ik ben erg gecharmeerd van het openingsnummer. De muziek is groots en dramatisch, er zijn veel mensen op het ijs en je zit onmiddellijk helemaal in de sfeer van de voorstelling. Al in het openingsnummer komt alles samen."

Nog tot en met 4 januari is zijn creatie in heel Nederland op tournee. Kijk voor meer informatie op www.holidayonice.nl.

/////////////// EINDE PERSBERICHT//////////////////






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (