Provincie Antwerpen


Week van buitenschoolse opvang: Kind & Gezin in Hove

Volksvertegenwoordigers aan de slag in de buitenschoolse kinderopvang Donderdag 16 oktober - 15 uur - Hove


----------
Initiatieven voor buitenschoolse opvang organiseren opvang van kinderen van 3 tot 12 jaar voor- en naschools, op woensdagnamiddag en op schoolvakantiedagen. Om de meer dan 600 initiatieven voor buitenschoolse opvang - waar dagelijks meerdere 10.000-en kinderen over de vloer komen - in de kijker te zetten, organiseert het Vlaams Platform Buitenschoolse Opvang, de Week van het IBO. Doel van deze week is de werking van initiatieven voor buitenschoolse opvang (kortweg IBO's) beter bekend te maken en in de (algemene en politieke) aandacht te brengen. De Week van het IBO loopt dit jaar van 13 tot 17 oktober.

De achtste editie van deze feestweek staat in het teken van 'Bewegen'. Met dit thema willen we niet alleen kinderen, ouders en begeleiders aanzetten om meer te bewegen, maar roepen we ook beleidsmakers letterlijk op om in beweging te komen voor de IBO's. In het bijzonder voor:
* een uitbreiding van het gesubsidieerd aantal plaatsen in de initiatieven voor buitenschoolse opvang
* een administratieve lastenverlaging

* gelijke subsidie voor alle voorzieningen
* uitbreiding personeelskader
Volksvertegenwoordigers aan de slag
We horen vaak zeggen dat beleidsmakers te weinig weten hoe het er aan toe gaat in een IBO. Daarom geven wij hen de kans om van nabij kennis te maken met de praktijk van een initiatief voor buitenschoolse opvang (IBO). De Vlaamse volksvertegenwoordigers uit de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin èn de directie en stafmedewerkers van Kind en Gezin werden dan ook persoonlijk uitgenodigd voor een korte inleefstage in een IBO. Tijdens deze stage zullen zij de dagelijkse werking van een IBO ervaren: de flexibele inzetbaarheid van de medewerkers, de werkbelasting, de onderbroken uurroosters, de gezinsonvriendelijke uren, de drukte, maar ook de pedagogische aanpak, de bezieling van de medewerkers voor hun job en de aanpak waarbij het kind centraal staat.

Els Pauels, stafmedewerker kwaliteit K&G, zal als begeleidster aan de slag gaan in het IBO Mikado, Onderwijsstraat 21, in Hove. Afspraak nu donderdag om 15 uur.

Praktische info
wanneer:
donderdag 16 oktober 2008 om 15 uur
waar:
IBO Mikado, Onderwijsstraat 21, in Hove



Provincie Antwerpen