Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 oktober 2008

Blauwe lijn door Amsterdam voor ING Amsterdam Marathon

Donderdag 16 oktober wordt de jaarlijkse ideale lijn op het wegdek gespoten als aanduiding van de route van de ING Amsterdam Marathon. Onder begeleiding van bijzonder transportbedrijf BQ de Ruyter wordt de karavaan om 23.00 uur in gang gezet vanaf het Olympisch Stadion, de startlocatie van de marathon. Het parcours zal dit jaar eenmalig in het Unicef blauw op het wegdek worden gespoten. De 33ste editie van de ING Amsterdam Marathon staat op zondag 19 oktober 2008 in het teken van Unicef. De VN-kinderrechtenorganisatie grijpt de ING Amsterdam Marathon aan om aandacht te vragen voor onderwijs voor nomadenkinderen in Ethiopië.

Op aanwijzing van de parcoursleiders trekt de spuitwagen door nachtelijk Amsterdam. De door de Atletiekunie aangestelde wedstrijdleider ziet er op toe dat de lijn op het daadwerkelijk officieel gemeten parcours wordt gespoten. De blauwe lijn is voor lopers een hulpmiddel om bochten goed aan te snijden en inzicht te geven op welke wijze de exacte afstand van 42 kilometer en 195 meter gemeten is.

Toelichting
De ING Amsterdam Marathon staat dit jaar geheel in het teken van Unicef. ING heeft in 2005 het programma ING Chances for Children opgestart waarbij samen wordt gewerkt met Unicef. Doelstelling van het programma is om kinderen over de hele wereld toegang te bieden tot onderwijs. Unicef gebruikt dit evenement om aandacht te vragen voor haar werk en fondsen te werven zodat ook kinderen in Ethiopië naar school kunnen.

Noot aan de redactie (