Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Aan de slag met wat er leeft
Minisymposium Brabants project
Boeren & Biodiversiteit op 16 oktober

Datum
15 oktober 2008

Temidden van de rustieke en landelijke omgeving van de Brabantse gemeente Leende vindt morgen, donderdag 16 oktober, het minisymposium van het project Boeren & Biodiversiteit plaats.. Op de agenda staat een interactieve discussie over de mogelijkheden van biodiversiteit. Speciale gast van dit symposium is europarlementariër mevrouw Esther de Lange (CDA)

In Noord-Brabant wordt door boeren in een drietal zogenaamde proeftuinen (Drunense Duinen, De Peel en De Kempen) geëxperimenteerd met biodiversiteit. Boeren in die proeftuinen zijn actief bezig met biodiversiteit. Daarmee neemt de landbouw haar verantwoordelijkheid om invulling te geven aan het politiek belangrijke thema biodiversiteit.

Het minisymposium biedt ruimte aan politiek verantwoordelijken, bestuurders en boeren om op een interactieve manier met elkaar van gedachten te wisselen over biodiversiteitmaatregelen op het boerenbedrijf en hoe die in de dagelijkse praktijk vorm kunnen krijgen. De pers is daarbij van harte uitgenodigd.

Het minisymposium is van 12.30u tot 15.00u op Boerderijcamping Riestenblik, Paaldijk 7 in Leende (Noord-Brabant).

Programma

. Ontvangst

. Brainwave: Wat is biodiversiteit?

. Gezamenlijke lunch

. Actief aan de slag met biodiversiteit

. EU-visie op biodiversiteit door mevrouw Esther de Lange (CDA)
. Plenaire discussie in Lagerhuis-setting

. Afsluiting + borrel

Het project Boeren & Biodiversiteit ontvangt subsidie van Provincie Noord-Brabant en SGB. Het project wordt uitgevoerd door Overlegplatform Duinboeren, PION De Peel, Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant en de ZLTO-afdeling De Kempen Zuid- Oost.



Ingezonden persbericht