Ingezonden persbericht


Nederland Leest 2008

De derde editie van Nederland Leest komt eraan!

Tijdens Nederland Leest 2008 staat het boek Twee Vrouwen, van Harry Mulisch, centraal. OBA leden kunnen gedurende de actieperiode dit boek gratis afhalen bij één van de filialen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (zolang de voorraad strekt). Daarnaast zijn er natuurlijk in veel bibliotheken diverse activiteiten georganiseerd rondom Nederland Leest, Harry Mulisch en Twee vrouwen. Feestelijke aftrap in de OBA Op donderdagavond 16 oktober is in het Theater van t Woord de feestelijke opening van Nederland Leest. De avond begint met de muzikale theatervoorstelling Voor wat blijft.

Na de pauze gaan we terug naar de jaren 70: Let s Disco! Met muziek en in de kleding van toen.

Om 00.00 uur is het grote moment daar en wordt het Nederland Leest- boek 2008 door de ambassadeur van Nederland Leest, Philip Freriks, uitgereikt aan wethouder Carolien Gehrels en haar vriendin.

De toegangsprijs voor deze bijzondere avond is gratis. U bent van harte welkom om deze avond in ons theater te komen bijwonen! OBA Kennisquiz Ook de OBA-kennisquiz staat in het teken van Nederland Leest. Hoe heet het essay van Harry Mulisch tegen de spellingshervorming van 1971? Weet u het antwoord op deze vraag? Speel snel en wellicht wordt u de winnaar van een Boekenbon van 25,-. Speel en Win

Voor de volledige agenda van de OBA kunt u kijken op www.oba.nl bij agenda en acties. Kaarten zijn te koop in de Centrale Bibliotheek aan de balie va de receptie op de begane grond (020-5230801 / klantenservice@oba.nl) Gereserveerde kaarten een uur voor aanvang afhalen. Kaarten zijn ook te koop bij de desbetreffende filialen.