Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Subsidie voor kerstbomen in de straat

BARENDRECHT (donderdag 16 oktober 2008) ­ Bewoners van Barendrecht die hun straat, plein of buurt in de feestelijke decembermaand willen aankleden met één of meerdere kerstbomen, kunnen daarvoor een vergunning en een bescheiden financiële bijdrage ontvangen van de gemeente. Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders stelt net als vorige jaren per straat een bij- drage beschikbaar, in de vorm van een subsidie van maximaal 150. Bewoners kunnen hiervoor tot uiterlijk 17 november een aanvraag indienen bij het gemeentelijk Servicecentrum.

De bijdrage voor kerstbomen in straten en buurten is bedoeld om bewoners dichter bij elkaar te brengen. In 2007 werden er ruim dertig aanvragen voor een subsidie gehonoreerd. De gemeente wil initiatieven van bewoners zoveel mogelijk ondersteunen.

Toestemming gemeente
Het plaatsen van een kerstboom kan alleen op locaties waarvoor de gemeente toestemming geeft. Daartoe moet in de vergunningaanvraag de exacte locatie worden aangegeven. De beoogde plek moet uiteraard voldoen aan een aantal veiligheidscriteria die te maken hebben met o.a. verkeer, ondergrond, stabiliteit van de boom, brandveiligheid enz. Om deze reden kan niet op alle plekken een boom geplaatst worden. De pre- cieze voorwaarden zijn te raadplegen op de gemeentelijke website.

Meer informatie
Bewoners die een vergunning en tevens subsidie voor een kerstboom willen ontvangen, kunnen een aan- vraagformulier verkrijgen bij het gemeentelijk Servicecentrum of downloaden van de gemeentelijke website. Het aanvraagformulier met de locatieaanduiding van de kerstboom kan uitsluitend worden ingeleverd bij het gemeentelijk Servicecentrum.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht