Politie Gelderland-Zuid

Vier naar ziekenhuis na ongeval

Ooij, 15-10-2008 o Na een melding van een eenzijdig ongeval op de Vlietberg in Ooij woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur gingen de hulpverleningsdiensten erheen. Een auto zou uit de bocht zijn gevlogen en op de kop in een droge sloot liggen.

Ter plekke bleek een auto op de linkerzijkant tegen een boom te liggen. Vier inzittenden waren inmiddels uit de auto en werden geholpen door een motorambulance. Even later kwamen twee ambulances om de vier naar het Canisius-Wilhelminaziekenhuis over te brengen. Na onderzoek en behandeling in het ziekenhuis konden alle vier weer naar huis. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Wijchen, moest in verband met de regel 'botsen is blazen' een blaastest afleggen. Die was in orde.

Technisch onderzoek
De drie andere inzittenden zijn eveneens inwoners uit Wijchen, in de leeftijd van 15, 17 en 19 jaar. Agenten van Verkeersongevallenanalyse kwamen naar de Vlietberg voor het doen van sporenonderzoek, zowel aan de weg als het voertuig. De politie heeft enkele verklaringen opgenomen. De auto is in de loop van de middag afgesleept.

Zover op dit moment bekend, is de toedracht als volgt. De 18-jarige bestuurder reed over de Vlietberg vanuit de richting van de Ooijse Dijk. Hij had de auto niet onder controle, raakte daardoor van de weg én van de dijk en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. (08)

Laatst gewijzigd 16-10-2008 8:22 | © Regio Gelderland-Zuid |