Gemeente Delft

Mijlpaal in ontwikkeling Harnaschpolder Delft
VolkerWesselsVastgoed bouwt 380 woningen

De gemeente Delft en het ontwikkelende consortium onder leiding van VolkerWesselsVastgoed zetten op 16 oktober een belangrijke vervolgstap in de realisatie van de nieuwbouwlocatie Harnaschpolder Delft. Zij ondertekenden een ontwikkelingsovereenkomst voor de bouw van 380 woningen in beide deelgebieden.

De bouw van deze koopwoningen in diverse prijsklassen en categorieën, eengezinswoning en appartement, zal gefaseerd gaan plaatsvinden vanaf 2009. Rond de zomer 2009 gaan de eerste woningen in verkoop.

De woningen in deelgebied 2 zijn gesitueerd rondom en nabij de centraal gelegen, groene en waterrijke ecologische zone. Een groot deel van de woningen heeft een achtertuin grenzend aan het water. De meeste woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

In deelgebied 1 wordt o.a. een modern appartementengebouw in een U-vorm ontwikkeld met een fraaie binnentuin die omsloten wordt door enkele lage woonblokken. De noordzijde van het gebouw ligt aan het water. Door de toepassing van glas zijn alle appartementen ruim en licht van opzet. Bovendien beschikken ze allen over een royale en aangename buitenruimte.

Harnaschpolder Delft wordt een waterrijke, groene woonwijk met circa 1.300 nieuwe woningen, op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Verschillende ontwikkelaars bouwen hier de komende jaren een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes in verschillende prijsklassen. Naast de circa 1.300 woningen komt er een brede school met kinderdagverblijf en een woonzorgzone. De bouw van dit nieuwe stukje Delft gaat dit jaar echt beginnen: voor de kerst wordt de eerste paal geslagen.

Meer informatie over Harnaschpolder Delft kunt u vinden op www.wonentussendeschatten.nl.


---
Noot voor de redactie,