Politie Groningen

Politie rolt hennepkwekerijen op

Midwolda/Stadskanaal, 16-10-2008 o De politie heeft woensdagmiddag in woning aan de Hoofdweg in Midwolda en in een kas bij een woning aan de Unikenstraat twee hennepkwekerijen opgerold.

De politie trof in meerdere ruimten van het pand aan de Hoofdweg drie hennepkwekerijen aan. Uiteindelijk betrof het een plantage met 675 hennepplanten. Daarnaast werden diverse ventilatoren, koolstoffilters en dompelpompen gevonden en in beslag genomen. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie probeert de eigenaar van de kwekerij te achterhalen.

Kas

Na een anonieme tip werd ook een hennepkwekerij in een kas in de tuin bij een woning aan de Unikenstraat in Stadskanaal aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij had tussen de hennepplanten een bloemensoort gestoken. Hierdoor leek het een normale kas te betreffen. In de kas trof de politie uiteindelijk een professionele hennepkwekerij met ruim 600 planten aan.

In een afgetimmerde ruimte op de zolderverdieping van de woning vond de politie nog eens 50 hennepplanten aan. Tevens lagen in een schuur diverse benodigdheden voor het inrichten van een hennepkwekerij aan. Bij deze plantage werd de stroom op legale wijze verkregen. Met behulp van enkele stadswachten en een vrachtauto van de gemeente Stadskanaal werden alle goederen afgevoerd. De eigenaar van de kwekerij, een 30-jarige man uit Stadskanaal, zal worden gehoord.