Gemeente IJsselstein


Kwaliteitsonderzoek U-pas pakt goed uit

Datum: donderdag 16 oktober 2008

De gemeente is tevreden over de uitkomst van het kwaliteitsonderzoek naar de U-pas: de U-pas wordt goed gebruikt en goed beoordeeld.

Met de U-pas krijgen inwoners van IJsselstein met een laag inkomen korting op allerlei activiteiten. Deze variëren van sport, musea, bioscoop en bibliotheek tot cursussen, dagtochten of korting op eten in een restaurant. De pas is sinds 1 juni 2007 ingevoerd. Om te weten te komen hoe tevreden de gebruiker van de U-pas is heeft de gemeente een kwaliteitsonderzoek uit laten voeren door een extern buro. Dit onderzoek is zowel telefonisch als online uitgevoerd. De waardering voor de U-pas is goed en wordt door de gebruikers beoordeeld met een overall rapportcijfer van 7,7. Onderzoek laat zien dat eenenzeventig procent van de U-pashouders in IJsselstein het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van de U-pas. Gemiddeld hebben zij er 6,1 keer gebruik van gemaakt. Iets meer dan de helft van de U-pas houders is door de U-pas activiteiten gaan ondernemen die zij zonder de U-pas niet gedaan zouden hebben.
Het gebruik van de U-pas ligt onder kinderen nog hoger, namelijk vierennegentig procent. Kinderen gebruiken de U-pas voornamelijk voor zwemmen, bioscoop, lidmaatschap van een sportvereniging en dagtochten. "De resultaten van het onderzoek naar de U-pas zijn boven verwachting en ik ben dan ook erg tevreden. De gebruikers zijn zeer positief en maken vaker gebruik van de pas dan ik had verwacht" aldus wethouder Cremer.