Politie Groningen

Donderdag 16 oktober 2008

provincie Groningen, 16-10-2008

Groningen: op heterdaad betrapt

Een 52-jarige inwoner van Oude Pekela zag woensdag in de Rodeweeshuistraat dat een onbekende man in zijn auto zat. De persoon in kwestie, een 43-jarige inwoner van Groningen, bekende prompt dat hij geld uit de auto had gestolen. Hij had daarvoor niet veel moeite hoeven doen omdat de Pekelder een raampje van de auto open had laten staan. De dief wachtte vervolgens keurig op de politie. Deze nam de 45-jarige mee naar het bureau en voorzag hem van een proces-verbaal.

Groningen: argeloze mannen geslagen

Een 36-jarige inwoner van Groningen werd woensdagmorgen door de politie aangehouden nadat hij zonder enige aanleiding op de Vismarkt twee voorbijgangers had geslagen. Slachtoffers waren een 56-jarige inwoner van Raalte en een kennis van hem uit Groningen. De Stadjer kreeg in het voorbijgaan een vuistslag in het gezicht. Toen de man uit Raalte daar iets van zei, werd ook hij in het gezicht geslagen. De man liep daarbij letsel aan zijn neus op, zijn bril raakte beschadigd. De politie kon de verdachte aanhouden nadat deze door twee andere voorbijgangers was tegengehouden. De verdachte verklaarde dat hij in een psychose had gehandeld.

Groningen: vrouw door het lint

Een 43-jarige inwoonster van Groningen ging woensdagmiddag door het lint toen ze op de Kreupelstraat door de politie werd aangehouden. Agenten in burger zagen dat de vrouw een blikje bier dronk waar dat niet mag. Toen ze daarvoor een bekeuring zou krijgen, wilde ze er vandoor. De vrouw verzette zich hevig tegen haar arrestatie en moest geboeid worden afgevoerd.

Groningen: fietser tegendraads

Een 44-jarige fietser uit Groningen negeerde woensdagavond op de Grote Markt tijdens een verlichtingscontrole een stopteken van een agent. De man werd na een kort sprintje op de Oude Ebbingestraat achterhaald. Toen de Stadjer duidelijk was gemaakt dat hij een bon zou krijgen, begon hij de agenten te hinderen. Omdat de man mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar verzette hij zich waarna geweld moest worden gebruikt om de man onder controle te krijgen. Hij verliet uiteindelijk het politiebureau met een aantal verbalen voor rijden onder invloed, fietsen zonder licht, het negeren van het stopgebod en het fietsen over de stoep.

Groningen: vrouw botst tegen politieautos

Een 35-jarige automobiliste uit Groningen is donderdagmorgen na een achtervolging op het Damsterdiep aangehouden. De vrouw negeerde een stopteken en ging er vandoor. Toen ze zowel aan de voor als aan de achterkant werd ingesloten door twee politieautos, botste ze tegen beide wagens op. Bij haar arrestatie bleek dat ze vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Ze is ingesloten voor nader onderzoek.

Oosterwijtwerd: vrouw valt met paard in sloot

Een 36-jarige vrouw uit Oosterwijtwerd is woensdagmiddag op de Damsterweg gewond geraakt bij een ongeval. De politie trof de vrouw op haar huisadres aan, terwijl het paard al weer in de wei stond. De 36-jarige reed op haar paard toen een trekker met aanhangwagen van achteren naderde. De bestuurder reed met onverminderde snelheid langs de vrouw. Hierdoor schrok het paard hevig. De 36-jarige belandde vervolgens met het beest in de sloot. Hierbij viel het paard (600 kilo) op de vrouw. De Oosterwijtwerder moest zich met letsel aan haar knie en schouder onder doktersbehandeling laten stellen.

Lageland: snelle Damster raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft woensdagochtend op het Eemskanaal ZZ het rijbewijs van een 24-jarige man uit Appingedam ingenomen. De Damster werd geklokt op een snelheid van 122 km/uur. Hij overschreed hiermee de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. De officier van justitie zal beslissen wat met het rijbewijs en de verdachte zal gaan gebeuren.

Midwolda/Stadskanaal: politie rolt hennepkwekerijen op

De politie heeft woensdagmiddag in woning aan de Hoofdweg in Midwolda en in een kas bij een woning aan de Unikenstraat twee hennepkwekerijen opgerold. De politie trof in meerdere ruimten van het pand aan de Hoofdweg drie hennepkwekerijen aan. Uiteindelijk betrof het een plantage met 675 hennepplanten. Daarnaast werden diverse ventilatoren, koolstoffilters en dompelpompen gevonden en in beslag genomen. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie probeert de eigenaar van de kwekerij te achterhalen.

Na een anonieme tip werd ook een hennepkwekerij in een kas in de tuin bij een woning aan de Unikenstraat in Stadskanaal aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij had tussen de hennepplanten een bloemensoort gestoken. Hierdoor leek het een normale kas te betreffen. In de kas trof de politie uiteindelijk een professionele hennepkwekerij met ruim 600 planten aan. In een afgetimmerde ruimte op de zolderverdieping van de woning vond de politie nog eens 50 hennepplanten aan. Tevens lagen in een schuur diverse benodigdheden voor het inrichten van een hennepkwekerij aan. Bij deze plantage werd de stroom op legale wijze verkregen. Met behulp van enkele stadswachten en een vrachtauto van de gemeente Stadskanaal werden alle goederen afgevoerd. De eigenaar van de kwekerij, een 30-jarige man uit Stadskanaal, zal worden gehoord.

Hoogezand/Groningen/Sappemeer: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op de Vosholen en de Abraham Kuypersingel in Hoogezand, de Engelberterweg in Groningen en de Noordbroeksterstraat en de Slochterstraat in Sappemeer verkeerscontroles gehouden. De politie nam 25 blaastesten af en controleerde 250 autos op snelheid. Tijdens de controle werden zeven bekeuringen voor snelheid uitgedeeld. Een 61-jarige man uit Kolham bleek als enige te diep in het glaasje te hebben gekeken. De verdachte liep in de Slochterstraat tegen de lamp. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht met een rijverbod van drie uren het politiebureau verlaten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdagochtend op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Woldendorp, Heemweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 40, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur,
snelheidslimiet: 80 km/uur. De controle werd gehoudens tijdens de uitgangstijd van het Dollardcollege.

Niebert, Molenweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 440, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 967, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.