Persbericht

Montblanc Luxury Goods reduceert productietijd en verhoogt kwaliteit met technologie van Siemens PLM Software

s-Hertogenbosch, 16 oktober 2008 Siemens PLM Software, een divisie van Siemens Industry Automation Division en toonaangevend aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), is door Montblanc geselecteerd om zijn producten verder te optimaliseren op het gebied van technologie en vakmanschap. De fabrikant van exclusieve luxegoederen zoals schrijfinstrumenten, horloges, sieraden en lederen goederen, gaat dit doen met NX" CAM, de computer-aided-manufacturing-oplossing van Siemens PLM Software.

Montblanc maakt al enkele jaren gebruik van Teamcenter®, het digital lifecycle management software portfolio van Siemens PLM Software, en van NX voor digitale productontwikkeling. Het bedrijf gaat NX CAM inzetten voor het direct toegankelijk maken van digitale productgegevens voor numeriek gecontroleerde (NC) programmaontwikkeling en de simulatie van productiemachines. Montblanc s besluit om de geïntegreerde fabricagecomponent van NX toe te voegen is gericht op het verder integreren van digitale productgegevens in alle processen die samenhangen met de productlevenscyclus.

NX CAM zorgt voor een uitstekende koppeling tussen ontwerp en NC-programmering en zal Montblanc s PLM-implementatie verder verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat met NX CAM de programmeer- en productietijden gereduceerd kunnen worden, terwijl we onze hoge kwaliteitsstandaarden verder verbeteren , zegt Kai Jacobs, CAD system administrator bij Montblanc.

Siemens PLM Software breidt de succesvolle relatie met Montblanc graag uit naar de productiefase van de productlevenscyclus met de NX CAM-oplossing , zegt Paul Vogel, executive vice president Global Sales en Services bij Siemens PLM Software. Dit biedt Montblanc in potentie een enorm voordeel, zoals een kortere ontwikkeltijd en een betere kwaliteit van data.

(257 woorden)