Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SOPHOSLABS EN MICROSOFT PARTNERS IN HET BESCHERMEN VAN GEBRUIKERS TEGEN NIEUWE BEDREIGINGEN

Sophos geselecteerd om deel uit te maken van het Microsoft Active Protections Program

Gorinchem, 16 oktober 2008 Sophos, de specialist in IT-beveiliging en controle, maakt bekend dat het vanaf heden van Microsoft uitgebreide informatie zal krijgen over zijn maandelijkse veiligheidsbulletins, om daarmee in te spelen op nieuwe bedreigingen en wederzijdse klanten sneller de geschikte beveiliging te kunnen bieden.

SophosLabs, Sophos' wereldwijde netwerk van hooggekwalificeerde onderzoekers en analisten, is toegetreden tot het Microsoft Active Protections Program (MAPP) en zal voorafgaand aan het verschijnen van Microsofts maandelijkse veiligheidsupdate informatie krijgen over gevoelige en kwetsbare punten. Zo kan het klanten op een efficiënte en effectieve manier bescherming garanderen. De informatie wordt gedeeld op een beveiligde en vertrouwelijke manier, om te vermijden dat ze in verkeerde handen komt.

"Microsofts nieuwe initiatief verdient alle lof omdat het ons waardevolle informatie verschaft die we kunnen gebruiken om onze producten te updaten en ervoor te zorgen dat onze beider klanten op nieuwe kwetsbare punten de nodige bescherming krijgen", aldus Mark Harris, wereldwijd directeur van SophosLabs bij Sophos. "Aangezien cybercriminelen voortdurend op de uitkijk liggen naar nieuwe aanvalsmogelijkheden, is het belangrijk voor de sector om samen te werken en de fraudeurs zo voor te blijven. MAPP is een stevige stap in de goede richting".

Doordat het die informatie eerder krijgt, zal Sophos in staat zijn om zijn klanten een hoger niveau van bescherming aan te bieden.

"Het Microsoft Security Response Center houdt zich met meer bezig dan alleen veiligheidsupdates. We zijn hard in de weer om klanten te beschermen tegen nieuwe bedreigingen", vertelt Mark Miller, directeur van Microsofts Trustworthy Computing productbeheer. "Het Microsoft Active Protections Program is zo n voorbeeld van hoe Microsoft met zijn partners blijft samenwerken om onze wederzijdse klanten beter te beschermen en een veiligheidsrespons van topklasse te bieden".

Sophos publiceert regelmatig bedrijfsinformatie over Microsofts maandelijkse veiligheidsupdates en blijft alle klanten aanbevelen om Microsofts veiligheidsupdates tijdig te evalueren, testen en uit te rollen, om zo misbruiken van zwakke plekken te helpen voorkomen.

Over Sophos

Sophos is wereldleider in IT security en controle. Sophos biedt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties een volledige bescherming en controle tegen bekende en onbekende malware, spyware, intrusions, ongewenste applicaties, spam, policy-misbruik en ongecontroleerde netwerktoegang (NAC of Network Access Control). De gebruiksvriendelijke, betrouwbaar ontwikkelde producten van Sophos beschermen meer dan 100 miljoen gebruikers in meer dan 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is het bedrijf in staat snel te reageren op nieuwe bedreigingen en behaalt daarmee het hoogste niveau van klantentevredenheid binnen deze sector. Sophos is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Boston, MA, en Oxford, UK. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder

Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.eu.com