Ingezonden persbericht


Persbericht, 16 oktober 2008

Nieuwe website met Flevolandse verhalen: Flevolands Geheugen.

Persoonlijke verhalen over Flevoland bekijken, beluisteren, lezen... en zelf vertellen. Het is sinds kort allemaal mogelijk op FlevolandsGeheugen.nl. Nieuw Land lanceerde op 11 oktober deze nieuwe website met een bijdrage van de burgemeester van de Noordoostpolder, W.L.F.C. ridder van Rappard. De lancering van de interactieve verhalenwebsite valt samen met de Week van de Geschiedenis. Thema van deze week (11 t/m 19 oktober) is: 'Verhalen van Nederland.' Met FlevolandsGeheugen.nl wordt een Flevolandse invulling aan dit thema gegeven.

De site is interactief: mensen kunnen reageren op persoonlijke verhalen en zij kunnen zelf verhalen, foto's, beeld- en filmmateriaal inzenden. De verhalen zullen bij veel mensen herinneringen omhoog halen. Ook nieuwsgierig naar verhalen van de burgemeesters in Flevoland? Tijdens de Week van de Geschiedenis wordt er door Omroep Flevoland elke dag een interview gehouden met een burgemeester waarin zij gevraagd worden naar hun mooiste plekje in Flevoland. Deze interviews worden elke dag op FlevolandsGeheugen.nl geplaatst.

De aanleiding voor het creëren van Flevolands Geheugen is de audiocollectie van Nieuw Land. Als regionaal historisch centrum is Nieuw Land verantwoordelijk voor het beheer en het toegankelijk maken van archieven en collecties die voor Flevoland van grote historische waarde zijn. Nieuw Land verricht wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van Flevoland. Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw werden er bij elk onderzoek van Nieuw Land standaard interviews afgenomen. Hierdoor is een audiocollectie ontstaan met unieke informatie over thema's als: het droogmaken, inrichten en ontwikkelen van nieuw land. De website is opgezet met het doel om de unieke en grote audiocollectie te conserveren en toegankelijk te maken voor een zeer breed publiek.

De site is tot stand gekomen met steun van de Mondriaan Stichting en in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland.

Neem een kijkje op de nieuwe site en reageer:

www.flevolandsgeheugen.nl

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land op:

www.nieuwlanderfgoed.nl

-----------------------


Ingezonden persbericht