Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 16 oktober 2008

Devicewall 5.0 verbetert beveiliging van portable USB-apparatuur

FrontRange Solutions heeft DeviceWall 5.0 op de markt gebracht, een nieuwe versie van zijn endpoint security oplossing. DeviceWall 5.0 biedt meer mogelijkheden voor beheer en data-encryptie voor USB-apparatuur, die aangesloten wordt op PC s met een Windows Vista operating system. Daardoor krijgen IT-beheerders en security managers de beschikking over één enkele oplossing, waarmee ze de beveiliging van al hun IT-omgevingen kunnen regelen.

We zien, dat steeds meer bedrijven Windows Vista op hun netwerk zetten. Dus is het belangrijk, dat ze voor nieuwe Vista PC s hetzelfde beveiligingsbeleid hanteren als voor de bestaande IT-infrastructuur. Door in DeviceWall 5.0 ondersteuning voor Windows Vista te bieden, blijft de investering in deze beveiligingsoplossing ook op de lange termijn rendement opleveren als er meer Vista PC s aan het netwerk gekoppeld worden , zegt Cees Broer van FrontRange Benelux.

DeviceWall biedt een single-screen tool voor het regelen van de beveiliging van alle soorten portable USB-opslagapparatuur in het hele netwerk. Via het scherm kan de IT-beheerder de toegang van computergebruikers tot hun PC s managen, waarbij hij zowel de toegang van individuele USB-apparaten kan regelen, maar ook management reports kan maken, die inzicht geven in het gebruik van portable apparatuur. Diefstal, verlies of openbaarmaking van vertrouwelijke informatie kunnen grote gevolgen hebben voor een organisatie , zegt Cees Broer. Het grote voordeel van DeviceWall is, dat je zeker weet, dat geen enkele werknemer het gebouw verlaat en zonder toestemming of autorisatie data of documentatie op zijn USB-stick meeneemt.

DeviceWall 5.0 is een product van Centennial Software, dat in april 2008 door FrontRange Solutions werd overgenomen.


---