Ingezonden persbericht


Zwolle, 16 oktober 2008

Individuele Re-integratie Overeenkomst een zegen voor zelfvertrouwen

Gevoel van eigen verantwoordelijkheid stimuleert werkzoekende

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt zijn er nog veel mensen met een WW- of WAO-uitkering, die moeilijk aan een baan kunnen komen. Elke afwijzing zorgt ervoor, dat de motivatie en het zelfvertrouwen steeds verder afneemt. Professionele, persoonlijke coaching en begeleiding is dan een uitkomst om deze spiraal te doorbreken. Deze mensen zijn vaak geholpen met een Individuele Re-integratie Overeenkomst. Deze zogenaamde IRO kunnen zij toegewezen krijgen van het UWV na 6 maanden zelf zoeken. Daarmee krijgen ze zelf de verantwoordelijkheid om een eigen re-integratie coachingstraject te vinden, dat bij hun behoeften past. Agens, één van de grotere onafhankelijke re-integratiebedrijven in Nederland, houdt daarom door het hele land heen de IRO-informatiedag. Daar kan iedereen die in de WW of WAO/WIA zit gratis advies krijgen over wat voor hen de weg terug is naar een passende en duurzame baan. Deze bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 30 oktober aanstaande in diverse Agens vestigingen, zodat er altijd één in de buurt is. Alle details over de exacte locaties en tijden zijn te vinden in de bijlage of op www.agens.nl.

Leerdoelenmethodiek helpt werkzoekende eerder aan een baan

Met een IRO krijgen mensen weer controle over hun eigen re-integratietraject. Zo zorgt een IRO ervoor, dat je persoonlijk en deskundig begeleid wordt naar duurzaam en passend werk. De methode die Agens hierbij hanteert is de leerdoelenmethodiek. Daarmee is Agens uniek in Nederland. Deze methode stimuleert deelnemers om stap voor stap lerend verder te komen. Het zorgt ervoor dat mensen positiever omgaan met negatieve ervaringen door bijvoorbeeld te leren van fouten en niet te zien als falen. Dit verandert en intensiveert het zoekgedrag, waardoor de kans op succesvol solliciteren verhoogt wordt. Deze methodiek is onderzocht door de Erasmus Universiteit. Daaruit bleek dat 33% van de deelnemers aan deze methode binnen 2 maanden een baan hadden gevonden, tegenover 10% van de andere methoden.

Over Agens

Agens biedt maatwerkoplossingen op het gebied van re-integratie, re-socialisatie, preventie, inburgering, Individuele Re-integratie Overeenkomsten (IRO), outplacement en jobcoaching. Met ruim 400 medewerkers en ruim 30 vestigingen begeleidt Agens mensen vanuit een niet werkende positie terug naar een rol in de maatschappij. Daartoe behoort ook nazorg om een baan te behouden. Dat gebeurt in opdracht van werkgevers, gemeenten, UWV en individuele klant. Agens is gecertificeerd met het Blik op Werk Keurmerk.



Ingezonden persbericht