Persbericht

NetApp ondersteunt als eerste leverancier native FCoE storage

Storage-leverancier ondersteunt ook Cisco Nexus 5020-switch

Schiphol-Rijk, 16 oktober 2008 NetApp (NASDAQ: NTAP) biedt als eerste storage-leverancier native Fibre Channel over Ethernet (FCoE) SAN storage-oplossingen. Met de FCoE-ondersteuning breidt NetApp zijn unified storage-architectuur uit, waardoor klanten in kunnen spelen op veranderende bedrijfsbehoeften en mogelijkheden met flexibele datatoegang via alle protocollen. NetApp neemt actief deel aan de ontwikkeling en de ecosysteemcoördinatie van de FCoE-standaard. Recent is een belangrijke mijlpaal bereikt doordat het initiatief de ontwikkelfase is ontgroeid en zich nu bevindt in de beoordelingsfase voor T11-standaarden.

Als een pionier in ethernet-storage biedt NetApp ethernetgebaseerde storage-oplossingen die datacenter-klanten meer prestatiemogelijkheden bieden en de mogelijkheid om eenvoudiger hun IT-infrastructuur in virtuele omgevingen te schalen. FCoE breidt fibre channel uit naar de ethernetomgeving, waarmee twee technologieën gecombineerd worden om klanten meer keuzes te bieden voor SAN-connecties en -netwerken. Hierdoor profiteren klanten meer van gestroomlijnde IT-activiteiten en een hogere productiviteit. Met de ondersteuning van FCoE als onderdeel van zijn unified storage-architectuur, maakt NetApp het voor klanten ook mogelijk om zich beter voor te bereiden op continu veranderende bedrijfs- en IT-behoeften. Met de unified architectuur kunnen klanten voordeel halen uit dezelfde software en managementtools voor zowel fibre channel SAN als FCoE voor verbeterde flexibiliteit en gebruiksgemak.

NetApp s ondersteuning van datanetwerkproducten van partners als Cisco, Emulex en QLogic versterkt de capaciteiten van het bedrijf om klanten de netwerktechnologieën te bieden die nodig zijn om hun datacenters uit te breiden. Deze datanetwerkoplossingen bieden NetApp-klanten de mogelijkheid om hun datacenters te consolideren, hun bestaande SAN-investeringen te beschermen en hun SAN-infrastructuur op termijn te transformeren. Door het datacenter te vereenvoudigen kunnen klanten de benodigde energie en koeling verminderen voor een verhoogde efficiëntie.

Daarnaast ondersteunt NetApp vanaf nu de Cisco Nexus 5020-switch. Hierdoor wordt NetApp s vermogen om een vereenvoudigde datacenterinfrastructuur te bieden verder uitgebreid en het portfolio van fibre channel-oplossingen verder ondersteund. De Nexus 5000-serie is zowel ontworpen voor datacenters die de transitie naar 10 Gigabit ethernet maken als datacenters die gebruik willen maken van unified fabric-capaciteiten. De Nexus 5020-switch is vanaf november beschikbaar.

Cisco deelt NetApp s streven om storage-netwerkoplossingen te leveren die de bedrijfsflexibiliteit verbeteren en zowel kosten als energieverbruik reduceren , zegt Jackie Ross, vice president Marketing van Cisco s Server Access and Virtualisation business unit. FCoE en unified fabric zijn sleuteltechnologieën die klanten helpen om next-generation datacenters te creëren die snel, veerkrachtig en productiever zijn.

Bedrijven bevinden zich in een overgangsperiode naar een geïntegreerd datacenter en FCoE speelt hier een grote rol in , zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing bij NetApp. Nu bedrijven meer dan ooit op hun IT-budgetten letten, maakt convergentie van het datacenter het mogelijk om kosten en energieverbruik te reduceren. Als marktleider in FCoE neemt NetApp een voortrekkersrol om klanten te helpen te profiteren van een gestroomlijnd en efficiënt datacenter.