Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

16 oktober 2008

anderson lanceert single en videoclip

Afgelopen vrijdag werd 'It Runs In The Family', het tweede album van het Nederlandse indiepop duo 'anderson', officieel gepresenteerd in Waterfront, Rotterdam. Deze week wordt de eerste single van deze plaat gelanceerd. De single, 'Trevor * On The Dancefloor', is tevens voorzien van een videoclip die vanaf volgende week te zien is op MTV.

Het nieuwe anderson album, It Runs In The Family, is een heus conceptalbum geworden. Tien familieleden, verspreid over heel de wereld, vertellen hun verhaal door elkaar briefkaarten te sturen over alles wat hen bezig houdt. Elk familielid heeft een eigen song gekregen op de nieuwe plaat.

De eerste single van het album, Trevor * On The Dancefloor, gaat over familielid Trevor, een jongen die hevig gepassioneerd is van dansen. Iedereen reageert verbaasd op Trevor, die al dansend totaal opgaat in de muziek, zonder zich ook maar een moment bewust te worden van zijn omgeving. De videoclip werd geproduceerd door David Douglas / Kill Your Television. Acteur Job van Gorkum (tevens zanger van de band Beu) speelt Trevor en doet dit op zeer overtuigende wijze. De breakdancers zijn afkomstig uit de groepen Illusionary Rockaz en ADHD.

Vanaf volgende week is de nieuwe anderson clip opgenomen in de Brand New rotatie bij MTV en op de website van TMF is de video al hoog gewaardeerd. De single kwam deze week als KinkXL (hoogste nieuwe binnenkomer) binnen op nummer 20 in de Kink 40, is opgenomen in de rotatie bij KX Radio en werd al door meerdere DJ's gedraaid op 3FM.

It Runs In The Family krijgt tot nu toe louter positieve recensies, onder andere in de Nieuwe Revu waar de nieuwe plaat gebombardeerd is tot 'CD van de week'.

De videoclip is in hoge resolutie te zien op de TMF website: http://www.tmf.nl/video/21863/anderson_trevor_on_the_dancefloor.html Uiteraard staat de clip inmiddels ook op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=pswdUxrtuwU

Over anderson:
Anderson is een Nederlands indiepopduo, bestaand uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken. Hun debuutplaat we radio anderson werd in 2005 uitgebracht door VOLKOREN (16 Horsepower, at the close of every day). De mix van singer-songwriterpop en subtiele elektronica werd lovend ontvangen, niet alleen in de Benelux, maar door heel Europa en zelfs in Japan, waar de plaat werd uitgebracht door Thistime Records. Succesvolle tournees door Europa, Amerika en Japan volgden.

Geplande tourdata:
16.10 Het Paard - Den Haag
18.10 OJC De Werf - Sint Oedenrode
20.10 OBA Live @ Radio 5 - Amsterdam
23.10 Duncker - Berlin (DE)
24.10 Das Loch - Hof (DE)
25.10 Kokolores - Kunzelzau (DE)
26.10 JuZ - Leer (DE)
30.11 Club 3voor12 @ 3FM - Amsterdam
02.11 Atlas (Llink) @ Radio 1 - Hilversum
13.11 Effenaar -Eindhoven +as in rebekkamaria
14.11 Move Your Ass @ 3FM - Hilversum
20.11 Pusterviksbaren - Gothenburg (ZWE)
21.11 TBA - Zweden tour (ZWE)
22.11 TBA - Zweden tour (ZWE)
23.11 Xnoizz @ 3FM - Hilversum
28.11 Metropool - Hengelo
20.12 Motoki - Keulen (DE)

Discografie:

* We Radio Anderson, VOLKOREN / Munich (Benelux), Decoder Records (GAS), Thistime Records (JP), 2005
* The Pet Series - Part 5, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), 2006
* It Runs In The Family, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), Thistime Records (JP) 2008

---

Kijk voor meer informatie over anderson op: www.radioanderson.com Persfoto's kunt u downloaden van www.youmakemusic.com/press

Mocht u geĂŻnteresseerd zijn in een interview met Anderson, neem dan contact op met VOLKOREN.

Contactpersoon: Jeroen van der Werken
Tel: +31(0)6-14442913
jeroen@volkoren.com
www.volkoren.com