Ingezonden persbericht



Persbericht

EEN en Prénatal samen één voor millenniumdoelen

Almere, 16 oktober 2008 ­ Minder kindersterfte en verbetering van de gezondheid van moeders. Twee millenniumdoelen waar Prénatal Moeder en Kind BV zich aan committeert. Samen met EEN wordt aan beide doelen speciale aandacht besteed.

De aftrap voor de samenwerking tussen EEN en Prénatal werd afgelopen woensdag gegeven. Tijdens de feestelijke opening van de nieuwe vestiging van Prénatal in Rotterdam Alexandrium was EEN zichtbaar aanwezig.

Prénatal voelt zich verbonden met de twee
millenniumdoelen: minder kindersterfte en verbetering van de gezondheid van moeders. Het aantal kinderen dat in ontwikkelingslanden voor hun vijfde verjaardag overlijdt, moet in 2015 met tweederde zijn teruggebracht ten opzicht van 1990. Ook overlijden jaarlijks meer dan een half miljoen vrouwen door onder andere complicaties tijdens of
na de bevalling. In de millenniumdoelen is
vastgelegd dat ook moedersterfte in 2015 met driekwart moet zijn teruggebracht. Prénatal wil samen met EEN dit streven steunen.

De stap om samen te werken met partners past in
de ontwikkeling van Prénatal. EEN is een mooie keuze gezien de overeenkomsten met de waarden
waar zij voor staan en Prénatal voelt zich in het bijzonder verbonden met deze twee millennium
doelen; ze liggen dicht bij het hart van Prénatal.

Petra Steenvoorden-Brussen zegt: "Ieder kindje heeft recht op een goede start. Dit begint voor Prénatal bij de zwangerschap, waar wat voor ons betreft het fundament wordt gelegd voor het welzijn van het kind. Prénatal wil er alles aan doen om een bijdrage te leveren aan een zo goed mogelijke start van de eerste levensfase van de baby. De komende tijd volgen diverse activiteiten, die je in het dagelijks leven kunt doen om het verschil te maken. Samen zorgen we ervoor dat de zorg voor (aanstaande) moeders, baby's en kinderen wordt verbeterd."

Over EEN
In 2000 tekenden alle regeringsleiders voor de millenniumdoelen, acht in totaal. In 2015 moeten deze samen de belangrijkste problemen op het gebied van armoede en ongelijkheid opgelost hebben. EEN is in 2007 gestart door het Nederlands Platform Millenniumdoelen. De beweging heeft meer dan honderdduizend Nederlandse supporters, waaronder Froukje de Both die eveneens aan Prénatal verbonden is. Celebrities en bedrijven zijn vrijdag 17 oktober, Wereld Armoededag, samen EEN tegen armoede.

Over Prénatal
Prénatal is marktleider op het gebied van babyartikelen voor (aanstaande) jonge ouders en is onderdeel van Artsana S.p.A. Er werken in Nederland ± 850 medewerkers in de 16 warenhuizen, 55 stadswinkels, het servicekantoor en distributiecentrum. Prénatal wil de komende jaren vanuit Nederland verder uitbreiden richting Noord- en West-Europa. Het publiek riep Prénatal dit jaar uit tot de beste winkelketen in de categorie Speelgoed.

Het beeldmerk van Prénatal symboliseert de onvoorwaardelijke liefde die er is tussen een moeder en haar kindje. Het logo is een moederhart met daarin een klein hartje, het hartje van haar baby. Waar altijd één hart heeft geklopt, kloppen er dan ineens twee. Het prachtige moment wanneer je voor het eerst dat hartje mag horen staat centraal.

Prénatal. Als jij wij wordt.


---