Persbericht

Manhattan Associates nummer 1 SCM-leverancier in Rusland volgens Gartner

Manhattan bouwt in twee jaar een sterk momentum op en bedient nu meer dan 30 klanten

Nieuwegein 16 oktober, 2008 Manhattan Associates is door Gartner gepositioneerd als de belangrijkste leverancier van supply chain-systemen in Rusland. Dit blijkt uit Gartner s Market Share: Supply Chain Management (SCM) Software EMEA 2007, waarin alle gespecialiseerde leveranciers van supply chain-oplossingen zijn meegenomen. Gartner, s werelds belangrijkste onderzoeks- en adviesbureau op het vlak van informatie en technologie, heeft Manhattan s leidende positie gebaseerd op de totale behaalde software-opbrengst in de Russische markt. Manhattan startte zijn activiteiten in Rusland minder dan twee jaar geleden en heeft inmiddels ruim dertig bedrijven in het klantenbestand. Hieronder bevinden zich belangrijke retailers, distributeurs, fabrikanten en logistieke dienstverleners.

Manhattan heeft, als één van de langst in Rusland gevestigde specialistische leveranciers, meer dan twee keer het marktaandeel van zijn voornaamste concurrent. De groei is gerealiseerd door de snelle adoptie van Manhattan s distributiemanagement-oplossingen door veel belangrijke Russiche bedrijven. Daarnaast heeft de recente verkoop van de commerciële samenwerkingsoplossing Extended Enterprise Management hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Extended Enterprise Management helpt bedrijven de supply chain-connectiviteit met handelspartners te verbeteren en stroomlijnt processen binnen de uitgebreide supply chain van een bedrijf.

Een belangrijk deel van Manhattan s succes in Rusland is toe te schrijven aan de kracht van het samenwerkingsverband met Korus Consulting. Deze system integrator is actief bij veel retailers, leveranciers en distributeurs in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Korus en Manhattan hebben samengewerkt bij veel implementatietrajecten die hebben bijgedragen aan Manhattan s groei in Rusland. Het succes van het samenwerkingsverband is voor een belangrijk deel te danken aan de gedeelde visie van beide bedrijven. Zij geloven beiden dat een continue levering van hoge kwaliteit systemen, implementatie en ondersteuningsmogelijkheden essentieel is voor het leveren en behouden van klantsucces.

Wij denken dat het bereiken van de nummer 1 positie onder de belangrijkste specialistische SCM-leveranciers in Rusland in zo n korte periode valt toe te schrijven aan onze achttien jaar ervaring met het oplossen van complexe distributie-uitdagingen wereldwijd. Deze succesvolle praktijkervaringen weten we te delen met belangrijke bedrijven in de Russische markt , zegt Jan-Paul Boos, senior director EMEA bij Manhattan Associates. Manhattan s SCM-oplossingen zijn ontworpen om het complete supply chain-ecosysteem van een bedrijf te informeren en te versterken. Beslissingen binnen het bedrijfsmagazijn worden geoptimaliseerd door op iedere andere plaats in de supply chain gemaakte keuzes, of dit nu binnen of buiten Rusland is. Dit geldt zelfs voor beslissingen die genomen worden in andere bedrijven die in het uitgebreide supply chain-ecosysteem zijn opgenomen. De resultaten geven organisaties een complete en holistische kijk op hun supply chain-processen.

(437 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software,
-processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE" is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Sander van Buuren van LEWIS Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: sandervb@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Elena Olfs van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3049
E-mail: eolfs@manh.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com