Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Opening appartementen Leersum

Donderdag 16 oktober vond de feestelijke opening plaats van de vijftien appartementen die naast het woonzorgcomplex De Schermerij in Leersum staan. Wethouder Robbert Waltmann gaf de opening een officieel tintje.

De woonvisie van de gemeente heeft als veelomvattende titel: Wonen in een vitale gemeente! De gemeente wil in haar beleid zoveel mogelijk alle inwonersgroepen bedienen. Door een gevarieerd aanbod van woningen te realiseren, waarbij ook de lagere inkomens aan bod komen. De bevolkingsopbouw van Leersum is een afspiegeling van het algemene beleid van de gemeente. Voor Leersum wordt een relatief sterke stijging van de vergrijzing verwacht en een relatief forse afname van het aantal gezinnen. Deze ontwikkeling is in Leersum sterker dan in de andere dorpen van de gemeente.

Om Leersum vitaal te houden wordt er bij nieuwbouw ingezet op woningen voor starters en jonge gezinnen (huur en koop), plus aanpassing van de bestaande woningvoorraad voor senioren. De appartementen, bedoeld voor 55+ers, zijn ruim opgezet en comfortabel ingericht. Het uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte!

Laatst gewijzigd: 21 oktober 2008