Ingezonden persbericht


Aladdin opent Attack Intelligence Research Center

Nieuw center voor internetbeveiliging richt zich op cybercrime; bescherming tegen toekomstige internetbedreigingen op basis van Business Intelligence

IJsselstein, 16 oktober 2008 â¤* Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, opent het Aladdin Attack Intelligence Research Center (AIRC). Dit is een center voor onderzoek naar internetbeveiliging en cybercrime.

Het AIRC is gevestigd in het hoofdkantoor van Aladdin in Israël. In het AIRC werken beveiligingsonderzoekers en specialisten op het gebied van wetshandhaving en cybercrime van over de gehele wereld. Zij richten zich op het verzamelen en distribueren van beveiligingsdata en -intelligentie om zo de beveiligingscommunity op te leiden, te ondersteunen en te versterken. Uiteraard wordt de opgedane kennis ook gebruikt in de Aladdin-oplossingen voor contentbeveiliging, genaamd eSafe.

Forensisch webspecialist Ian Amit, directeur Beveiligingsonderzoek bij Aladdin Knowledge Systems, staat aan het hoofd van het AIRC. Het AIRC gaat verder dan traditionele bedreigingsdetectie en biedt Business Intelligence op het gebied van toekomstige bedreigingen. Daarnaast voorspelt het AIRC trends in internetbeveiliging en onderzoeken medewerkers de werking en effecten van cybercrime. Op basis van de bevindingen kunnen bedrijven best practices implementeren en een bedrijfsbeleid opzetten voor de bescherming tegen zero-hour- en toekomstige internetbedreigingen. Deze vormen een risico voor de veiligheid van een organisatie.

'Het ontdekken van malware is slechts een begin. Onze missie is om verder te gaan en te identificeren waar een bedreiging vandaan komt, wie ervan profiteert en welke impact bedreigingen hebben - nu en in de toekomst', zegt Ian Amit. 'Alleen als je inzicht hebt in hoe bedreigingen zijn ontwikkeld en verspreid, kun je bescherming bieden en beter voorbereid zijn op de opvolgers ervan.'

Het AIRC publiceert halfjaarlijks een rapport over beveiligingstrends. Hierin staat niet alleen een overzicht van de webbedreigingen van het voorgaande halfjaar, ook worden de bevindingen vertaald naar cybercrimetrends. Daarnaast geeft het AIRC aan welke aanvallen de komende zes maanden worden verwacht. Het rapport geeft ook advies over welke proactieve acties bedrijven kunnen nemen om zich tegen internetbedreigingen te beschermen. Het AIRC biedt:


- 24x7 onderzoek naar bedreigingen,


- maandelijkse bedreigingsvoorspellingen,


- technische blogs,


- regelmatige beveiligingsupdates,


- opt-in e-mail/sms-notificatie,


- ondersteuning bij calamiteiten.

'Aladdin heeft het AIRC opgericht om waardevolle bedreigingsintelligentie te verzamelen en meer inzicht te bieden in cybercrime. Zo zorgen we ervoor dat bedrijven zichzelf beter kunnen beschermen tegen cybercrimeaanvallen', zegt Tsion Gonen, vicepresident van de businessunit Content Security van Aladdin Knowledge Systems. 'Door zich te richten op de continu veranderende cybercrimetactieken, kan het AIRC de beveiligingscommunity best practices bieden en de Aladdin-oplossingen voor contentbeveiliging verder verbeteren.'

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein. Voor meer informatie: www.Aladdin.com.



Ingezonden persbericht