Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

The Sads: elektronisch concert in stilte

Vanuit London en Parijs komt de Amerikaanse band The Sads op vrijdag 24 oktober naar Heerlen voor een spectaculair elektronisch optreden in de vorm van een 'silent show', waarbij het publiek wordt uitgenodigd om het stilteconcert live te beluisteren via een hoofdtelefoon. Het concert start om 20.00 uur in de hal van het Glaspaleis.

'The Sads' is een muzikaal artistiek project uit Los Angeles, gevormd door frontman Aaron Rose (Alleged Gallery, Beautiful Losers) op gitaar, synthesizers en zang, David Scott Stone (Melvins, Locust, Get Hustle, Unwound) op Moog, gitaar en modular synthesizer, Aska Matsumiya (Moonrats) op keyboard en accordeon en Joe Plummer (Modest Mouse) op elektronische drums. De band speelt met verschillende genres, waarbij ieder zijn eigen experimentele muzieksamenstellingen maakt: van sombere elektronische volksmuziek tot kinderlijke, Satie-achtige of op piano gebaseerde samenstellingen.

Sinds 2007 geven The Sads 'silent shows', concerten in stilte, waarin de band gebruik maakt van elektronische instrumenten, die het publiek alleen kan horen door middel van een hoofdtelefoon. Het publiek ervaart zo een intiem, vertrouwd, quasi privéconcert. In de show wordt een speciaal zeskanaals video-installatie gebruikt, ontworpen door designer en filmmaker Mike Mills, die ook grafische projecten maakte voor Sonic Youth, Air, Marc Jacobs en Sofia Coppola. The Sads hebben met hun 'silent show' eerder opgetreden in New York, Los Angeles, Milaan, Rome en Berlijn. Het eerste stilteconcert dat de band gaf, was voor een intiem publiek in de New York's Journal Gallery, gevolgd door een concert in juni 2008 voor een groter publiek van 350 bezoekers in het Westwood Art Forum in Los Angeles.

De debuutplaat van The Sads, 'Rough Stabs' is in 2007 uitgegeven door het label 'Teenage Teardrops', waarna de plaat 'Pas Deux' volgde. Dit najaar komt de LP 'Silent Show' uit. Op dit moment schrijft de band muziek voor een eerste volwaardig album, dat wordt verwacht in de zomer van 2009.

Voor het concert in het Glaspaleis zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd!

www.thesads.com