Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gezonde shirtsponsoring overheid totdat 'staatsbedrijf' Fortis een nieuwe naam heeft

'In iedere roker zit een stopper' op shirt Feyenoord?

Den Haag, 16 oktober 2008 - Een prima bijdrage aan het terugdringen van het aantal rokers in Nederland, die uitstekend past in het overheidsbeleid. Zo denkt STIVORO over het tijdelijk laten plaatsen van de campagneslogan 'In iedere roker zit een stopper' op het shirt van Feyenoord. "Totdat er een nieuwe naam gevonden is voor de huidige sponsor Fortis, die momenteel in handen is van de staat. Het plaatsen van de slogan lijkt ons dan ook een leuk idee, dat we bij dezen graag willen voorleggen aan de minister van Financiën, Bos, en de minister van VWS, Klink", aldus Lies van Gennip, directeur van STIVORO.

Wat STIVORO betreft, zou er iedere week een andere, nuttige boodschap op de shirts geplaatst kunnen worden. Van Gennip: "Zolang de boodschap maar aansluit op het gezondheidsbeleid van de overheid en past bij de sport. Op deze manier kun je een zinvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van de (rokende en niet rokende) Nederlandse bevolking. We wachten op reactie vanuit Den Haag."

De gezamenlijke campagne 'In iedere roker zit een stopper' van KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting, Astma Fonds en STIVORO moet duidelijk maken dat iedereen kan stoppen met roken. De campagne is gestart na invoering van de rookvrije horeca op 1 juli 2008 en loopt nog steeds door.


Noot voor de redactie,