Ingezonden persbericht


Wereldcafé in De Burcht op 28 oktober
Gelijke geschiktheid of nieuwe smaaksensaties?

Persbericht

Amsterdam, 16 oktober 2008

Hoe is het gesteld met de loopbaankansen van migranten op de Nederlandse arbeidsmarkt? Komen degenen die gekwalificeerd zijn voor werk aan een passende baan? Weten de werkgevers hen te vinden en te houden? Onder de titel 'Gelijke geschiktheid of nieuwe smaaksensaties?' zet De Burcht,Centrum voor Arbeidsverhoudingen betrokkenen om de tafel om over deze vragen na te denken. Is er een andere manier van kijken en handelen nodig als het over diversiteit op de werkvloer gaat?

Tijdens het Wereldcafé - op 28 oktober van 16.00 - 19.00 uur - gaan werkzoekenden, werkgevers en intermediairs onder het genot van exotische hapjes in debat over de loopbaankansen van migranten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wie zijn dat eigenlijk? Het is een diverse groep: mensen die van elders naar Nederland zijn gekomen met buitenlandse bagage en mensen die hier geboren, getogen en opgeleid zijn, maar toch vaak bij de personeelswerver in de categorieën 'allochtoon' of 'migrant' terecht komen omdat ze buitenlandse voorouders hebben. Hoe relevant zijn die categorieën voor de kansen en mogelijkheden van deze kandidaten?

De deelnemers ontmoeten elkaar in tafelgesprekken in verschillende rondes, begeleid door Braziliaanse hapjes en drankjes. Onder leiding van intercultureel coach Marianne Houben verkennen ze met hun tafelgenoten de belemmeringen en mogelijkheden voor doorstroom en een soepele carrière. Fabiola Morales (Centro Cultural de Hispanohablantes), Bridj Ramautarsing (CWI - Hoger opgeleide Allochtonen), Anush Avetisyan (Stichting Anush) en Ike Agyeman (Eurest) verhalen over hun eigen ervaringen en die van anderen, en geven tips. Wordt het aanboren van het 'allochtone' arbeidsaanbod voor werkgevers en overheid een urgente noodzaak vanwege de krappe arbeidsmarkt, of moeten migranten zich dubbel blijven bewijzen en maken ze nog steeds minder kans op goede banen? Werkgevers spreken vaak over 'gelijke geschiktheid', maar bestaat die wel? De gespreksleider zoekt samen met de deelnemers naar praktische adviezen en een frisse benadering van deze vragen.

Locatie: De Burcht, Henri Polaklaan 9, 1018 CP Amsterdam.

Tram 9 en 14. Parkeermogelijkheid bij Artis.

Entree 15 euro inclusief eten en drankjes. Aanmelding vooraf gewenst.
Aanmelding bij De Burcht 020 - 624 11 66 (Suzanne Heideman) s.heideman@deburcht.org