LLiNK

Rotterdam, 16 oktober 2008

-PERSBERICHT-

LLiNK presentatrice Froukje Jansen 'overvalt' Al Gore

Ex vice-president Al Gore reageerde aangenaam verrast bij zijn recente bezoek aan Nederland, toen LLiNK-presentatrice Froukje Jansen na afloop van Gore's speech in Aalsmeer onverwacht het strakke protocol én de bewaking doorbrak om de klimaatgoeroe op het podium aan te spreken. 'Meneer Gore, de groenste omroep van Nederland dreigt te verdwijnen, heeft u nog tips?' Gore lachte, liep terug naar Froukje en raadde haar onder andere aan, om vaker op deze manier de microfoon te grijpen.

Bekende Nederlanders zetten zich in voor de groenste omroep LLiNK De actie van Froukje was een ludieke opmaat naar de grote ledenwerfcampagne van LLiNK, die maandag 20 oktober van start gaat met een nieuwe campagne op TV, radio en internet. In deze campagne laten LLiNK-presentatoren én verschillende Bekende Nederlanders zien dat zij LLiNK zijn en roepen ze kijkers en luisteraars op om ook lid te worden. Omroep LLiNK moet vóór 1 april 2009 150.000 leden hebben om in het publieke bestel te blijven. Op dit moment heeft de groenste omroep 76.000 leden.

In de spot die volgende week op televisie te zien is, zijn de volgende BN-ers te zien: Nelly Frijda, Barry Haye, Tygo Gernandt, Daryl van Wouw, Egbert Jan Weeber, Jeroen Krabbé, Marianne van Wijnkoop en Barbara de Loor. Hiernaast zijn ook de LLiNK-presentatoren Floor Dessing, Froukje Jansen, Rudy Mackay, Bas Westerweel en Marc de Hond te zien. Zij allen zetten zich in voor het voortbestaan van LLiNK.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.
---


Noot voor de redactie,