Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BURGERS' ZOO SPEL ONTVANGT 'BRONZEN MEDAILLE'

Nederlandse Spellenjury beloont bordspel van 999 Games met derde plaats

Het Burgers' Zoo Spel van spellenproducent 999 Games heeft een nominatie gekregen voor de Nederlandse Spellenprijs van 2009. De Nederlandse Spellenjury heeft in haar juryrapport uiteindelijk een derde prijs toegekend aan het gezelschapspel dat is gebaseerd op het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo. In het oordeel van de vakjury bestaande uit zes gerenommeerde spelrecensenten is tevens de mening van 565 spelliefhebbers meegenomen. Met het spellenhoogseizoen voor de deur heeft 999 Games besloten tot de productie van een tweede editie van 10.000 exemplaren van het bordspel dat op 23 april van dit jaar officieel is gelanceerd.

Oordeel Nederlandse Spellenjury
In het juryrapport dat de Nederlandse Spellenjury heeft gepubliceerd, schrijft de jury: "Burgers' Zoo laat de spelers op een vlotte en toegankelijke manier in de huid van de directeur van een dierentuin kruipen. De regels voor het verzamelen van tegels zorgen daarbij voor de gewenste spanning tussen afwachten en tijdig toeslaan. Het is daarnaast belangrijk om jouw geldvoorraad op peil te houden, om jouw mogelijkheden in het spel te vergroten. Deze Nederlandse editie van 999 Games heeft een frisse nieuwe cover, aangepaste speelborden en bevat een nieuwe regelvariant." Meer informatie over de Nederlandse Spellenprijs en het oordeel van de vakjury is te vinden op de website www.spellenprijs.nl/verkiezing.html.

Gebaseerd op Zooloretto
Het Burgers' Zoo Spel is gebaseerd op het Duitse bordspel Zooloretto van Michael Schacht. In samenwerking met het Arnhemse dierenpark is de vormgeving van Zooloretto, in 2007 'Spiel des Jahres' in Duitsland, volledig toegepast op het park van Burgers' Zoo. Het Burgers' Zoo Spel laat in de wedstrijd om de Nederlandse Spellenprijs slechts het spel Cuba (producent The Game Master) en het spel Yspahan (producent QWG Games) voor zich. Aan elke spellendoos is een full colour dierentuingids en een kortingscoupon van 25% op de toegangsprijs van Burgers' Zoo toegevoegd.

Reactie Burgers' Zoo
Burgers' Zoo reageert verheugd op de derde plaats. "Sinds de release op 23 april van dit jaar zijn er nu al meer dan 6.000 spellen verkocht van de eerste editie van 10.000 exemplaren. Met het spellenhoogseizoen voor de deur verwachten wij dat er de komende maanden nog enkele duizenden exemplaren over de toonbank zullen gaan. De tweede editie van opnieuw 10.000 exemplaren is momenteel al in productie", aldus woordvoerder Bas Lukkenaar.