Persbericht

HP's Mini Notebook PC ook in Nederland

AMSTELVEEN, 16 oktober 2008 - In april intrroduceerde HP een volledig functionele, mini notebook computer, de HP 2133 Mini-Note PC. Deze Mini-Note is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Deze betaalbare 'mobile computing' oplossing onderstreept het belang dat HP hecht aan de notebook markt. De doelgroep van de HP 2133 Mini-Note PC varieert van onderwijsinstelling tot kantooromgeving.

De HP 2133 Mini-Note PC is een volwaardig notebook, inclusief alle draadloze, multimedia en beveiligingsmogelijkheden die iemand nodig heeft om onderweg productief te blijven. De Mini-Note is een volledig functionele PC en weegt slechts 1,27 kilo. Hij is voorzien van een VIA(TM) C7-M ULV processor. HP 3D DriveGuard beveiligt de vaste schijf dankzij de drie-assige digitale accelerometer chip bij een plotselinge beweging of schok. Daarnaast heeft de 2133 een 8.9-inch WXGA display, een QWERTY toetsenbord dat slechts iets kleiner is (92%) dan een regulier toetsenbord en een touchpad. De notebook PC biedt ook de mogelijkheid om video's te kijken, te vergaderen via internet etc. De geïntegreerde VGA WebCam maakt het mogelijk video en beeld naast foto's en clips in presentaties, documenten en e-mail op te nemen. De Mini-Note werkt in combinatie met een 3-cell batterij. Dit is de lichtgewicht oplossing die 2 uur en 15 minuten werktijd oplevert. De 6-cell batterij zorgt voor 4 uur en 30 minuten werktijd. Draadloze technologieën zoals het geïntegreerde Wi-Fi Certified WLAN en optioneel Bluetooth(TM), bieden toegang tot internet, maar ook tot communicatie via e-mail, IM, chat, VOIP en blogging. De draadloze technologieën maken het ook mogelijk om connectie te leggen met hotspots en met (andere) Bluetooth devices zoals printers, muis en headset. De gebruiker kan zelf zijn besturingssyteem uitkiezen: Genuine Windows(TM) Vista Business, Vista Home Basic, XP Home Edition of Novell SuSE Linux.

Prijs en beschikbaarheid

De HP 2133 Mini-Note is per direct in Nederland verkrijgbaar. Afhankelijk van configuratie en besturingssysteem varieert de adviesprijs tussen ¤ 3379 en ¤ 599 ex BTW.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid.