Release of kalibwoy's debut single on stylzmatic, "gyangsta"


AMSTERDAM, 20081016 -- Na maanden lang hard werken in de studio is het nu eindelijk zover. De release van KaliBwoy's ijzersterke debuutsingle is een feit! De track, genaamd "Gyangsta", is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen KaliBwoy en StylzMatic Records own producer THEprinceOFbeatz. "Gyangsta" is tevens de eerste track van de opkomende mixtape van dit dancehall multitalent.

KaliBwoy is geboren als Natalio Rijssel in Amsterdam op 28 december 1987 en heeft Surinaamse roots.
Opgegroeid in de straten van Amsterdam is Kali altijd al een grote muziekliefhebber geweest. Zo werd hij op vroege leeftijd al geĂŻntroduceerd met de reggae/dancehall cultuur en haar muziek van artiesten als Shabba,
Peter Tosh, Ninja Man, Shaggy, Culture Burro Banton, Buju Banton en natuurlijk de grote Bob Marley.
In 2003 besloot zijn gezin echter tijdelijk te verhuizen naar het thuisland Suriname.

Een jaar later, eenmaal teruggekeerd in Nederland, werd KaliBwoy's liefde voor muziek een stuk serieuzer. Kali ging zich bezig houden met het schrijven van nummers. Toen menig mensen om hem heen positief verast werden door zijn lyrics werd KaliBwoy alleen maar vastberadener en gemotiveerder. Zo bleef hij nummers schrijven en kwam hij in 2005 in contact met de "Dredda Youthz" voor hun eerste mixtape. KaliBwoy's track
"Stop calling mi name" kreeg enorm goede reacties, die hem nog meer kracht gaven om door te zetten.

In 2006 werd KaliBwoy officieel als lid van de "Dredda Youthz" gebombardeerd en treedt hij op bij
BNN's 101 Barz with "Jah Crown". In 2007 wint Kali de "Talent of the week" contest met de track "Hot Fuck" op Nederlands beste urban radiostation "FunX" en vertoont hij zijn talent op het Amsterdams festival "Uitmarkt".
Begin 2008 komt KaliBwoy in contact met de heren van StylzMatic Records. Hierna werd het al snel duidelijk dat het talent, de krachtige energie en de vurige lyrics van Kali een perfecte combi zou zijn met de expertise en de creativiteit van StylzMatic Records. Met nu als resultaat dus de eerste single van de opkomende mixtape van KaliBwoy.

De track "Gyangsta", die geproduceerd is door THEprinceOFbeatz, is een kei hard en verassend verhaal over een vader en zoon die leven in de ghetto wereld. De diepe lyrics weerspiegelen de serieuze en realistische kijk die KaliBwoy op het leven heeft en brengt je terug naar de snoeiharde realiteit. Om deze track te kunnen downloaden is een simpel bezoekje aan de download pagina van www.StylzMatic.com (www.stylzmatic.com/downloads_kalibwoy.html) , waar je ook andere tracks van KaliBwoy vindt, meer dan genoeg. Ook is de track uiteraard te vinden op www.youtube.com/watch?v=bbl_lynP29w. Om KaliBwoy te zien; breng een bezoek aan een editie van "Jamrock", waar KaliBwoy vaste host van de avond is. Houd deze grote dancehall/reggae belofte dan ook goed in de gaten, want met zijn enorm harde werken, creativiteit en uitzonderlijke talent staat hij garant voor groot succes!





Ingezonden persbericht