Gedeeltelijke bedrijfsoverdracht en -overname op Omzetbeurs.nl


Nieuwe online dimensie in verkoop of aankoop van bedrijven

LEEUWARDEN, 20081016 -- De website omzetbeurs.nl is 15 oktober 2008 gelanceerd. Omzetbeurs.nl is een online platform waar kan worden gehandeld in gedeelten van bedrijven. Door bedrijfsonderdelen te (ver)kopen, kunnen ondernemingen groeien, zich gaan richten op de kernactiviteiten of kan een startende onderneming een vliegende start maken. Zo wordt in deze economisch moeilijke tijden het verlies van werkgelegenheid, kennis en kapitaal tot een minimum beperkt.

Overlevingskans
De huidige kredietcrisis laat zijn sporen niet alleen achter in de financiële sector. Vooral in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zullen ondernemingen het moeilijker gaan krijgen. Het is daarom van groot belang dat startende en groeiende ondernemingen de overlevingskans vergroten. Dit kan gerealiseerd worden met een (gedeeltelijke) bedrijfsovername. Nu is het zo dat van de startende ondernemers minder dan 50% de eerste vijf jaar overleefd. Bij ondernemingen waar een bedrijfsovername heeft plaatsgevonden is de overlevingskans maar liefst 96%. Omzetbeurs.nl biedt ondernemers de kans om een goede start te maken, te groeien en continuïteit te bewerkstelligen.

Optimalisatie en groei
Het online platform Omzetbeurs.nl voor vraag en aanbod van gedeelten van bedrijven zorgt ervoor dat waardevolle bedrijven niet verdwijnen en dat bestaande bedrijven worden geoptimaliseerd. Bedrijven kunnen zich, door een bedrijfsonderdeel van de hand te doen, richten op de kernbezigheden. En bedrijven die waardevol zijn voor de werkgelegenheid, vooral in de gebieden die te maken hebben met leegloop, zullen minder snel verdwijnen. Nu is het zo dat 3 op de 4 MKB bedrijven in Nederland worden beëindigd zonder deze te verkopen. Door bedrijfsonderdelen zonder noemenswaardige `ballast' aan te bieden wordt de kans op verkoop groter en het verlies van werkgelegenheid, kennis, ervaring en kapitaal wordt zo tot een minimum beperkt.

Profiel aanmaken
Op Omzetbeurs.nl worden vraag en aanbod van gedeelten van bedrijven transparant en onafhankelijk bij elkaar gebracht. Hierbij kan worden gedacht aan klanten (omzet), patenten, exclusieve contracten, enzovoort. Het handelen gebeurt vervolgens anoniem en zonder tussen komst van derden. Zo zullen alleen echt geïnteresseerden de benodigde informatie krijgen. Bedrijven worden per branche weergegeven en alleen de regio en de omzet per jaar worden kenbaar gemaakt. Geïnteresseerden kunnen vervolgens anoniem contact opnemen met elkaar.

Nominaties
Omzetbeurs.nl is inmiddels genomineerd voor de Talent Pitch Noord Award 2008, een initiatief van de NOM, Kamer van Koophandel en Syntens.





Ingezonden persbericht