Interoute vindt nieuwe route naar klanten dankzij VMware


Toonaangevende aanbieder van hosting-services maakt besparingen tot wel 30 procent mogelijk op beheerkosten en 85 procent op serverruimte

AMSTERDAM, 20081016 -- Interoute, de hosting provider met het grootste netwerk in Europa, vertrouwt op VMware Infrastructure, om haar diensten snel en betrouwbaar aan een zo groot mogelijk aantal klanten te kunnen leveren. VMware Infrastructure biedt Interoute mogelijkheden om nieuwe klantengroepen te benaderen, met name kleine en middelgrote bedrijven, voor wie de hosting-diensten veelal duur en onflexibel zijn, als ze op en fysieke infrastructuur gebaseerd zijn. Bovendien bespaart Interoute dankzij VMware tot wel 30 procent op beheerkosten en 85 procent op benodigde serverruimte.

Interoute was op zoek naar een robuust en flexibel platform om haar klanten sneller en tegen een concurrerende prijs betrouwbare hosting diensten aan te kunnen bieden. De hosting provider wilde meer diensten leveren aan bestaande klanten en daarnaast nieuwe klanten binnenhalen. VMware Infrastructure levert Interoute een geheel nieuwe benadering om de drempel voor klanten op het gebied van hosting-diensten te verlagen en tegelijkertijd in te spelen op de steeds groter wordende vraag naar flexibele hosting-diensten. Met VMware heeft het bedrijf provider een platform gebouwd, dat klanten met kortlopende projecten of met budgettaire beperkingen in staat stelt om tegen lage kosten een zeer schaalbare dienst af te nemen bij Interoute. Bovendien kan Interoute haar services met dezelfde SLA's aanbieden als bij een fysieke omgeving dankzij de betrouwbaarheid van VMware Infrastructure.

"Dankzij VMware kunnen we nu veel laagdrempeliger hosting diensten aanbieden tegen dezelfde SLA's die we aanbieden in een fysieke omgeving. Hiervoor heb je wel software nodig, die betrouwbaar is en zich al sinds jaren in datacenters heeft bewezen. Ook kunnen klanten binnen enkele dagen over een virtuele server beschikken, terwijl de installatietijd voor een fysieke machine zes weken is," meldt Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux en Nordics bij Interoute, verheugd. "VMware levert ons een hele nieuwe aanpak voor onze dienstverlening en een verbeterde klantenervaring. Bovendien profiteren wij van aanzienlijke besparingen, waar onze klanten op hun beurt ook weer de vruchten van plukken."

Daarnaast levert VMware Infrastructure Interoute en haar klanten de volgende voordelen:
* In combinatie met NetApp kan Interoute op basis van VMware Infrastructure geografische fail-over aanbieden voor disaster recovery
* Er is nu geen geplande server downtime bij onderhoud en updates
* Interoute biedt klanten dezelfde SLA's als in een fysieke omgeving tegen aanzienlijk lagere kosten
* De kosten voor hardwareaanschaf en -installatie van gemiddeld 3.500 Euro vervallen voor de klant
* Een beheerder kan 100 virtuele servers beheren

"Interoute is een goed voorbeeld van hoe VMware infrastructure hosting providers kan helpen de uitdagingen van hun business aan te gaan", verklaart Anne-Mie Foucart, Regional Manager Benelux bij VMware. "Meer en meer hosting providers moeten voldoen aan de vraag naar betrouwbare, goedkope en flexibele diensten. In de fysieke wereld is dit niet mogelijk, maar met virtualisatie gebaseerd op VMware kan dit wel. Belangrijk voor service providers is bovendien dat zij hun softwareleveranciers kunnen vertrouwen en dat deze partijen hen ook in een virtuele omgeving hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid kunnen garanderen. Onze software voor virtualisatie en beheer in het datacenter is al in de derde generatie qua ontwikkeling en bewijst al jaren haar kwaliteiten. Dit is een reden, waarom steeds meer hosting providers kiezen voor VMware Infrastructure."

Over VMware
VMware (NYSE: VMW) is de wereldwijde leider op het gebied van virtualisatieoplossingen van de desktop tot het datacenter. Klanten van alle omvang doen een beroep op de producten van VMware om hun kapitaal- en operationele kosten te reduceren, hun bedrijfscontinuïteit te garanderen, de beveiliging te verbeteren en het milieu te ontzien. Met een omzet van 1,3 miljard dollar in 2007, meer dan 120.000 klanten en bijna 18.000 partners is VMware een van de snelst groeiende beursgenoteerde softwarebedrijven. Het hoofdkantoor van VMware is gevestigd in Palo Alto, Californië. De meerderheid van de aandelen van VMware zijn in handen van EMC Corporation (NYSE: EMC). Raadpleeg voor meer informatie www.vmware.com.

VMware is een gedeponeerd merk van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere jurisdicties. Alle overige merken en namen die in dit document zijn vermeld zijn mogelijk merken van hun respectieve eigenaars.


Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 54.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl





VMware