Ingezonden persbericht


Persbericht 13 oktober 2008

Donderdagavondserie van start op Radio 4

Eerste van serie van 30 concerten 16 oktober om 20.00 uur op Radio 4

Radio 4 presenteert, in samenwerking met Stichting PROMS en het Muziekgebouw aan 't IJ, de gloednieuwe Donderdagavondserie. De serie avontuurlijke concerten met vaak nieuwe composities gaat komende donderdag om 20.00 uur op de klassieke zender van start. Wekelijks schotelen de NPS, VPRO en KRO de luisteraar het beste voor dat de nationale en internationale ensembles te bieden hebben. De serie, die rechtstreeks wordt uitgezonden, bestaat uit dertig concerten en gaat van start met Bang on a Can All Stars en Iva Bittová.

De Donderdagavondserie is, naast het Zondagochtendconcert, de Vrijdag van Vredenburg en de ZaterdagMatinee, de vierde grote concertserie op Radio 4. Met deze serie wil Radio 4 moderne en eigentijdse muziek toegankelijk maken voor een groter publiek. "Voor de ontwikkeling van deze muziek is het van grote waarde dat luisteraars de muziek ontdekken en ervaren. Ik ben er trots op dat een publiek radiostation als Radio 4 daaraan bijdraagt", aldus zendermanager Margreet Teunissen.

Bang on a Can All Stars en Iva Bittová

De muziek van de Tsjechische violiste en zangeres Iva Bittová valt nauwelijks in een hokje onder te brengen, maar is wellicht het beste te omschrijven als een mix van Oost-Europese folk en hedendaagse rock. Samen met de explosieve en experimentele sound van de Bang on a Can All Stars brengt ze de Nederlandse premières van nieuwe werken van Julia Wolfe, Lukas Ligeti en Thurston Moore.

De concerten van de Donderdagavondserie zijn iedere donderdag live in surround te horen op Radio 4 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Voor meer informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht