Publieksprijs 'Kampeerauto van het Jaar 2009' Publicatiedatum: 13-10-2008

Persbericht
Utrecht, 13 oktober 2008

Jurering door bezoekers Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (16 t/m 22 oktober 2008, Jaarbeurs Utrecht) vindt de verkiezing plaats van de Kampeerauto van het Jaar. Deze jaarlijks terugkerende verkiezing is een initiatief van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI), de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Vorig jaar won Adriatik met het model Coral Compact S590SP.
Alle merken nieuwe kampeerauto's die op beurs worden gepresenteerd dingen mee naar de titel. Het is een echte publieksprijs want de beursbezoekers vormen de jury! De exposanten mogen één model nomineren dat op de beurs herkenbaar is aan een grote sticker. In de kampeerauto's liggen de stemformulieren gereed. Belangrijkste criteria bij de jurering zijn het uiterlijk van de kampeerauto, de inrichting, de prijs-kwaliteit verhouding en de styling van het interieur. Technische aspecten wegen niet mee in de beoordeling. Alle inzenders krijgen een leuke attentie en maken kans op een week of een weekend gratis camperhuur.

De stemformulieren kunnen in een speciale box op de NKC stand (hal 10 stand D048) worden ingeleverd.

Wie wint dit jaar?
Heeft de financiële crisis invloed op de keuze van de bezoekers? Kiest men voor een 'goedkoop' model? Of heeft het juist een tegenovergesteld effect?
Woensdag 22 oktober om 12.30 uur wordt het antwoord gegeven als de Kampeerauto van het Jaar wordt bekendgemaakt op de stand van de NKC.

Paul de Krom
De prijs zal worden uitgereikt door de heer Paul de Krom, woordvoerder Verkeer en Waterstaat voor de VVD in de Tweede Kamer. De heer De Krom staat bekend als camperminded, mede vanwege de door hem ingediende motie om het maximumgewicht voor het B-rijbewijs te verhogen naar 4.250 kg.
Dit initiatief is zowel door de BOVAG als de NKC van harte toegejuicht. De NKC heeft hierover vooraf nog contact gehad met de kamerleden van de grote partijen.

Recreërend op pad
Daarbij werd benadrukt dat kampeerautobezitters altijd recreërend op pad zijn, van natuur en cultuur houden, vooral niet vervuilend zijn en veel te vaak over één kam worden geschoren met de vervoerssector. Van het verhogen van de toegestane maximummassa voor het B-rijbewijs naar 4.250 kg zouden niet alleen veel van onze leden profiteren, maar zou de hele recreatiebranche een positieve impuls krijgen. Helaas bleek uit de stemming dat de meerderheid van de Kamer een andere zienswijze was toegedaan.

Algemene informatie NKC
De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft ruim 17.500 leden en is dé consumenten brancheorganisatie van en voor camperaars.
Naast behartigen van belangen van (aspirant)eigenaren van kampeerauto's, doet de NKC nog meer:
* 9x per jaar verschijnt het magazine Kampeerauto boordevol camperinformatie;
* Verstrekken van reisinformatie en organisatie van camperreizen;
* Verstrekken van (onafhankelijke) informatie, voorlichting en advies over alles wat met het gebruik van de kampeerauto te maken heeft;
* Daarnaast kunnen NKC-leden gebruik maken van de NKC-winkel, de NKC-Card (voordeel en legitimatie), camperplaatseninformatie en verzekeringsmogelijkheden.