Ingezonden persbericht



- Persbericht -

SMART Cinema presenteert:

LYNCH (one)
Behind the curtain: the artist at work

Reg. blackANDwhite
Denemarken - 2007 - 86 min.
www.lynchdocumentary.com

Lynch (one) geeft ons een zeldzame inkijk in de fascinerende geest van de man die bekend is van klassiekers als Eraserhead, Mulholland Drive, Blue Velvet, Twin Peaks, Wild At Heart en The Elephant Man. De film werd samengesteld uit twee jaar filmmateriaal en vertoont een intieme weergave van het creatieve ontstaansproces van zijn laatste film INLAND EMPIRE. Lynch neemt ons mee in zijn abstracte ideeënwereld; we kijken over zijn schouders mee terwijl hij nieuwe esthetische werelden schept, die uiteindelijk leiden tot zijn cinematografische visie.

De regisseur van de documentaire leefde zichzelf in David Lynch's wereld in, door twee jaar in zijn huis te leven en werken. Zijn discrete werkwijze leverde een persoonlijke kant van Lynch op, die we niet eerder hebben gezien. De film toont hem niet alleen als een van de meest opvallende regisseurs van de hedendaagse film, maar ook als een artiest die onophoudelijk de uitdaging blijft zoeken in experimenten met nieuwe media. Zijn enthousiasme is aanstekelijk; hij nodigt ons uit om zelf een creatieve wereld in te stappen die volgens Lynch elk mens heeft.

Premiere op Donderdag 16/10 om 20.15 uur.

SMART Project Space
Arie Biemondstraat 105-113
1054 PD Amsterdam
The Netherlands
www.smartprojectspace.net

Meer info en stills: chris@smartcinema.net
SMART Cinema

SMART Cinema presenteert een gevarieerde en uitdagende selectie van experimentele films, de betere kwaliteitsfilm en art house cinema van bekende en onbekende (inter)nationale filmmakers en beelden kunstenaars. Daarbij wordt aandacht besteed aan videokunst, documentaires, klassieke cinema, moderne underground en canoniserende avant-garde producties.

SMART Cinema werkt samen met Nederlandse distributeurs van art house en onafhankelijke films en met een groeiend aantal internationale partners. Hierdoor kunnen zowel in Nederland uitgebrachte films worden geprogrammeerd, als ook een platform worden geboden aan films die niet door Nederlandse distributeurs vertegenwoordigd.

Het maandelijkse programma bestaat uit een algemeen programma en een reeks speciale thematisch of op basis van een concept samengestelde presentaties en festivalachtige programma's. Daarbij zullen speciale programma's worden samengesteld die de tentoonstellingen en andere programma's van SMART Project Space onderbouwen.

Volledige October programma:

1000 JOURNALS
CHICAGO 10
THE PERVERTŽS GUIDE TO CINEMA
FUNERAL PARADE OF ROSES
THE FILMS OF MARIE LOSIER
UNKNOWN WHITE MALE (16/10)
PROFIT MOTIVE AND THE WHISPERING WIND (16/10)
ONE NIGHT IN ONE CITY (23/10)
WHITE LIES BLACK SHEEP (23/10)

Meer info: www.smartprojectspace.net/cinema/movies

Chris Pazzaglia
Head of Cinema
SMART Project Space
Arie Biemondstraat 105-113
NL - 1054 PD Amsterdam
www.smartprojectspace.net
0031(0)204275951

---- --