Uniek symposium voor politie, brandweer en uitvaartbranche


VOORST, 20080908 -- Op donderdag 16 oktober 2008 wordt door Stichting Raedenborg Instituut een uniek symposium gehouden met de titel "Professioneel emotioneel betrokken handelen bij een dodelijk slachtoffer".

Voor dit symposium worden speciaal leidinggevenden en staffunctionarissen uitgenodigd van politie, brandweer en uitvaartbranche. Juist deze beroepsgroepen kennen momenten die met geen pen te beschrijven zijn en die hun mentale tol eisen. Tijdens dit symposium worden daadwerkelijk tools en tips aangereikt, waarmee zij de professionaliteit van zichzelf en hun team kunnen vergroten.

Stichting Raedenborg Instituut is een Nederlands kennis- en ontwikkelingsinstituut voor bestuurders en medewerkers van overheid, politie, brandweer, gezondheidszorg en uitvaartzorg. Doelstelling is om de professionaliteit als dienst- en hulpverleners aan nabestaanden rondom een levenseinde continu te blijven ontwikkelen.

Gastspreker is generaal b.d. Dick Berlijn. Tot april dit jaar gold hij als de hoogste militair in Nederland. Niet van zijn stuk te krijgen, altijd een passend antwoord klaar, en populair bij 'zijn' soldaten vanwege zijn luisterend oor. Als geen ander heeft hij ook de impact ervaren van het verliezen van medewerkers, waar professioneel emotioneel betrokken handelen zeer gewenst was.

Ook panellid Marinus van den Berg, veelgevraagd geestelijk verzorger/ pastor te Rotterdam, kent de emotionele aspecten van professioneel handelen. Hij publiceerde veel over verlieservaringen en rouwverwerking, ook bij professionele hulpverleners.

Het afwisselende middagprogramma met paneldiscussie, rondetafelgesprekken en praktijksituaties staat borg voor een boeiende en interactieve middag met deze gerenommeerde sprekers. Het symposium wordt gelijktijdig gehouden met de Uitvaartbeurs `Beleef de uitvaart' in Gorinchem. Voor informatie over het symposium zie www.raedenborg.nl.