Ingezonden persbericht

Persberichten

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2008: alles voor complete kampeervakantie Publicatiedatum: 01-10-2008

Persbericht
Utrecht, 1 oktober 2008

Volop genieten van breed aanbod, noviteiten en bruisend activiteitenprogramma

Nederlanders zijn een bijzonder reislustig volkje, zeker als het gaat om kamperen. Dat zal van 16 tot en met 22 oktober weer volop tot uiting komen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De vele tienduizenden op kamperen beluste bezoekers die weer worden verwacht krijgen een volledig overzicht voorgeschoteld van de mogelijkheden voor een complete kampeervakantie en alle noviteiten. Genieten staat centraal op de beurs; niet alleen van de nieuwste kampeervoertuigen en recreatieve en toeristische informatie, maar zeker ook van een bruisend activiteitenprogramma.
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is één grote ontdekkingsreis en in Nederland is geen vergelijkbaar evenement waar jaarlijks zo veel mensen op af komen. Elk type kampeerder, jong en oud, wordt op de wenken bediend. Met de introductie van de Familieroute is dit jaar extra aandacht voor de kamperende gezinnen. Met deze Familieroute en de speciale Camperplaats die wordt ingericht, heeft de Kampeer & Caravan Jaarbeurs twee regelrechte primeurs.

Indianendorp
De Familieroute voert langs al het aanbod toegespitst op kamperende gezinnen. Overal langs dit traject zijn ook leuke activiteiten voor de kids; hier en daar worden zelfs cadeautjes uitgedeeld. De deelnemende exposanten zijn herkenbaar aan een icoontje op de gratis plattegrond. Als de kinderen toch een keer onder moeders rokken vandaan willen, kunnen zij zichzelf ook prima op de beurs vermaken, bijvoorbeeld in het Kindertheater of Indianendorp.
De Indiaantjes kunnen zich onder begeleiding van medewerkers van Recreatiecentra Nederland laten omtoveren in Winnetou, hun eigen Indianentooi maken, of zich nestelen bij de grote Verhalenverteller en muisstil luisteren naar een spannend wildwest avontuur. Uiteraard staan ook Indianendansen op het programma. Voor verkleedkleren en schmink is gezorgd. Ook een springkussen, ballenbad, grote glijbaan, veel speelgoed en een tv-hoek ontbreken niet.
Twinkelshow
Voor kinderen tot en met twaalf jaar is er de 'Twinkelshow on Tour' in hal 9 stand D 011. Op de momenten dat er geen voorstelling is, kunnen ze in de Twinkeltuin spelen met een poppenkast, knutselen en kunnen ze worden geschminkt. Deze kindervoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Kinderkampeerwereld. Op zondag 19 oktober wordt de beurs zelfs vereerd met een bezoek van de echte Bob de Bouwer. Tussen 13.00 - 15.00 uur kunnen de kinderen Bob in levenden lijve ontmoeten.

Zelf wat uitproberen?
Maar ook de volwassenen komen uiteraard niets tekort op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en zullen hun ogen uitkijken bij al het kampeermoois dat in zeven hallen staat uitgestald. Zelf wat uitproberen? Dat kan op het grote buitenterrein, bereikbaar via hal 9. De ANWB verzorgt hier korte, toegepaste trainingen over de beheersing van kampeervoertuigen onder wisselende omstandigheden. Op de vlakke weg is rijden met caravan of aanhangwagen vaak geen probleem, maar bergafwaarts? Dat vraagt toch echt om een aangepaste rijstijl. De ervaren bestuurder of de nieuweling kan hier de mogelijkheden risicoloos uitproberen.

Camperplaats
Speciaal voor de kampeerauto bezitters onder de bezoekers, biedt de beurs dit jaar overnachtingsmogelijkheden op de speciaal ingerichte camperplaats. Hiermee heeft niet alleen de Jaarbeurs, maar ook de stad Utrecht een primeur. Het is de eerste camperplaats in de binnenstad ooit. Zo kunnen bezoekers een dagje beurs koppelen aan een bezoekje aan het mooie oude stadscentrum van de Domstad. De beurs biedt de bezoekers een voordelig arrangement aan. De camperplaats bevindt zich op een volledig ingericht en beveiligd parkeerterrein, en is tot stand gebracht in samenwerking tussen de Nederlandse Kampeerauto Club, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en Jaarbeurs Utrecht.

'PowrMovers'
Menigeen heeft problemen met het manoeuvreren van de caravan op de campingplaats. Ook met deze uitdaging kunnen bezoekers op het buitenterrein aan de slag. Met de 'PowrMover' wordt de zwaarste caravan tot op de centimeter nauwkeurig en zonder enige inspanning op elke gewenste plek gepositioneerd. Diverse modellen kunnen worden geprobeerd onder een caravan van 1.500 kg, op verschillende typen ondergrond en een helling van 25 procent. De kwaliteiten van deze op afstand bedienbare parkeerhulpen zijn in de media niet onopgemerkt gebleven. Na een eerdere bekroning met de tweede plaats in het populaire consumenten programma Tros Radar heeft de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen deze mover onlangs zelfs als beste getest.

Verkiezing Kampeerauto van het Jaar
Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is een groot gedeelte van de totale oppervlakte gereserveerd om ruimte te kunnen bieden aan alle nieuwe en bestaande kampeerautomodellen. Evenals vorig jaar vindt tijdens de beurs de verkiezing plaats van de Kampeerauto van het Jaar, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI), de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De beursbezoekers fungeren als jury en kunnen kiezen uit een aantal geselecteerde modellen. De bekendmaking van het winnende model is op de laatste beursdag. Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op een prachtige prijs. De groei van het segment kampeerauto's is overigens een van de meest opvallende ontwikkelingen op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Stacaravanpark
Speciaal voor de kampeerders die de voordelen van een 'vast' tweede huis willen combineren met de gezelligheid van de camping, biedt de beurs een breed aanbod van stacaravans. In het gezellig aangelegde stacaravanpark laten de exposanten alle voorbeelden zien; houten chalets, aluminium en kunststof en voor iedere smaak en portemonnee; er is al een stacaravan te koop vanaf ¤ 15.000.

Onderhoud caravan en vouwwagen
Dagelijks wordt op de BOVAG stand (hal 10, stand B.036) om 13.00 en 15.00 uur een toelichting gegeven op de BOVAG onderhoudsbeurt voor caravans en vouwwagens. Speciaal hiervoor is een caravanwerkplaats nagebootst met echte hefbrug. Elke dag is een ervaren BOVAG caravanmonteur aanwezig. Aandacht wordt besteed aan de remmen, koppeling, wiellagers, assen, gas(leidingen), vochtcontrole etc. Tijdens deze miniworkshop kunnen bezoekers vragen stellen over het specifieke onderhoud aan de eigen caravan of vouwwagen.
Naast workshop Caravan Onderhoud zijn inmiddels ook definitief de workshops:
- Camper of caravan, wat past bij mij?
- Camper & veiligheid
- Reizen langs camperplaatsen
- Winterkamperen met de camper
- Wandelen met de GPS

Aan de borrel
Vier dagen, van vrijdag tot en met maandag, kunnen beursbezoekers gezellig aan de borrel met golfprofessional Joost Hage op de Dethleffs stand in hal 7. Joost is hier elke dag vanaf 16.00 uur aanwezig in de 'Schrobbeler Borrel Golfbarbuggy'. Hij schenkt heerlijke drankjes en vindt het prachtig om te praten over zijn sport. Vragen staat vrij. Joost Hage wordt gesponsord door Dethleffs Nederland, en rijdt met een prachtige camper rond in Europa.
Andere activiteiten tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2008 zijn o.a. een expositie van de Oldtimer Caravan Club, die 'het gevoel van toen' weer even tot leven brengen en een pétanquebaan in hal 10.

Overzicht aanbod
Een kort overzicht van het aanbod op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs:
(Toer)caravans
stacaravans/chalets (extra aanbod)
Vouwwagens en tenttrailers
Kampeerauto's/Campers
Voortenten
Bagage- en aanhangwagens
Accessoires en onderdelen
Toeristische informatie
Overige kampeerinformatie
Op de beurs zijn geen tenten aanwezig.

Data
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt gehouden van 16 t/m 22 oktober 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor actuele beursinformatie en voorverkoop: www.kampeercaravanjaarbeurs.nl

Toegangsprijzen
De voorverkoop is gestart. Behalve ¤ 5 korting op de toegangsprijs geeft een kaartje in de voorverkoop kans op een Suncamp holidays Kampeervakantie t.w.v. ¤ 1.250, of een van de 25 ACSI Campinggidsen Europa Package 2009.

Online verkoop t/m 15 oktober 2008: ¤ 10
Online verkoop vanaf 16 oktober 2008: ¤ 12,50
Prijzen zijn exclusief transactiekosten: ¤ 0,50 per transactie

Entree aan de kassa: ¤ 15
Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
ANWB-leden kunnen ook in de dichtstbijzijnde ANWB winkel een toegangsbewijs kopen en betalen dan:
in de ANWB winkel of online op www.anwb.nl t/m 15 oktober 2008: ¤ 10
in de ANWB winkel of online op www.anwb.nl vanaf 16 oktober 2008: ¤ 15

Noot voor de redactie (