Ingezonden persbericht

Bride Flight in Carolus Bioscoop Nijmegen

Bijzondere premièreavond met de aanwezigheid van Cast & Crew:
scenarioschrijfster Marieke van der Pol
&
hoofdrolspeelsters Karina Smulders en Anna Drijver

Nijmegen, 5 oktober 2008, na de Oscargenomineerde De Tweeling hebben schrijfster Marieke van der Pol en regisseur Ben Sombogaart opnieuw de handen ineen geslagen voor het creëren van wederom een indrukwekkende Nederlandse speelfilm: Bride Flight.

En niet alleen zijn de makers van goede huize, wat dacht u van de cast: Rutger Hauer (eindelijk weer in een Nederlandse productie), Waldemar Torenstra, Anna Drijver, Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw, Petra Laseur, Elise Schaap en Karina Smulders!

Donderdag 16 oktober komt Bride Flight ook naar Nijmegen en om dat te vieren hebben wij voor de donderdagavond première een drietal hele bijzondere gasten uitgenodigd:
Schrijfster, scenariste en actrice Marieke van der Pol én hoofdrolspeelsters Karina Smulders en Anna Drijver.
Zij zullen voor aanvang van de hoofdfilm aanwezig zijn voor een signeersessie / meet & greet en een interview door Nijmeegse filmkenner Constant Hoogenbosch van filmpers- en communicatiebureau Movie Machine.
De avond begint om 19.30; naar verwachting zal de voorstelling starten rond 20.30.

Bride Flight:
Bride Flight is een film over de levens van één man en drie sterke vrouwen die onlosmakelijk met elkaar verbonden worden tijdens een vlucht naar Nieuw Zeeland in de naoorlogse jaren 50. De drie bruiden reizen hun man achterna vergezeld door een charmante avonturier en komen voor grote keuzes te staan om hun geluk te vinden.

Biografie Marieke van der Pol: De eerste druk van haar debuutroman Bruidsvlucht vloog in 2007 over de toonbank en inmiddels is de tweede druk verschenen. Marieke van der Pol heeft een indrukwekkende en diverse achtergrond als zowel schrijfster en actrice. Zo schreef zij het scenario voor de Tweeling, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie ontving. Ze schreef mee aan Fort Alpha, Hartslag, Wet en Waan, Spangen en Baantjer. Verder is ze natuurlijk bekend van haar rol in de populaire serie Oppassen!.

Biografie Karina Smulders: Afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneel School, is Karina vast verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Daar speelde ze onder meer in Othello en het Temmen van de Feeks. Daarnaast is ze op televisie te zien geweest in Onderweg Naar Morgen, Grijpstra & de Gier, Luifel en Luifel en Keyser & de Boer advocaten. Haar speelfilm debuut maakte ze in 2000 in de speelfilm De Vriendschap. Vervolgens speelde ze belangrijke rollen in Wild Romance, Ober, Wolfsbergen en Ik omhels je met 1000 armen.

Biografie Anna Drijver: Vanaf haar 14de is Anna de modewereld ingedoken. Daar sierde zij de covers van diverse Nederlandse en internationale bladen én liep over de catwalk voor bekende merken als Tommy Hilfiger, Diesel, Mart Visser en Frans Molenaar. Zij schitterde op het witte doek in films als Flirt en Feestje, speelde de hoofdrol in de BNN serie Bitches en had gastrollen op televisie in GTST, Costa! en Keyser & de Boer advocaten. Dit jaar afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie stond Anna op de planken in de vrije producties De Bloedbruiloft en Buitengewoon binnen.

Voorverkoop en reserveren is inmiddels gestart. Er wordt geadviseerd tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Reserveren is mogelijk via internet: www.jt.nl of telefonisch via de kassa van Carolus Bioscoop op telefoonnummer 024-3656499.