Gemeente Boxtel


Zilver voor Boxtel bij Entente Florale

Boxtel is als tweede geëindigd in de Nationale Groencompetitie 2008 van Entente Florale Nederland. Het rapportcijfer voor Boxtel was 8,3. Arnhem won nipt van Boxtel, het verschil was maar 0,6 punt. Even ter vergelijking: Boxtel telt 30.241 inwoners en Arnhem heeft 142.569 inwoners.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Boxtel deed mee in de categorie steden waarbij we Hilversum met 83.669 inwoners, Lelystad met 72.252 inwoners en Veendam met 28.117 inwoners achter ons lieten. Bij de dorpen won de gemeente Sluis.
De jury is op bezoek geweest in alle deelnemende steden en dorpen en heeft zich terdege voorbereid. In Boxtel kwam de jury op vrijdag 20 juni op bezoek. Op de fiets reden de juryleden en vertegenwoordigers van de gemeente langs onder andere het kasteel Stapelen, de duurzame woonwijk In Goede Aarde en langs een gedeelte van de kunstroute.Lovend juryrapport
De gemeente is zeer tevreden over deze uitslag en stelt dat het een zilveren medaille is met een dik gouden randje. De mooie, parkachtige groenstructuur, de cultuurhistorie van het centrum, de grote variatie aan groen en het project Dommel door Boxtel waren voor de jury belangrijke aspecten voor de toekenning van de tweede prijs.
Het juryrapport was lovend over het groene Boxtel waarbij ook de Lokale Agenda 21 een belangrijke rol speelt. Het aanzien van de gemeente wordt mede bepaald door de groeninitiatieven en de groene vingers van de inwoners van Boxtel. We hebben dus samen met u de prijs verdiend.Certificaat voor natuur
Daarnaast werd aan de gemeente Boxtel ook nog een certificaat uitgereikt waarin de gemeente geprezen werd om haar aandacht voor natuur. Daarbij worden de ambitie en daadkracht genoemd waarmee de gemeente invulling geeft aan het bevorderen van een groene leefomgeving, maar ook van een duurzame leefgemeenschap.
Naast een oorkonde en een certificaat kreeg Boxtel, net als alle andere deelnemers, een boom cadeau. Daarbij ging het om de Prunus Nigra, de boom van het jaar 2008. De gemeente kijkt nog naar een mooie locatie voor het planten van deze boom.

16-10-2008


Gemeente Boxtel
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl