Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 14 oktober 2008

Voorstel aan de gemeenteraad

Bestemmingsplan De Welder, Haghorst
Om woningbouw in het gebied `De Welder' - ten westen van Haghorst - mogelijk te maken, heeft het college een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het college vindt het van groot belang voor de leefbaarheid van Haghorst dat dit nieuwe woongebied - dat ruimte biedt voor ongeveer 65 woningen - wordt gerealiseerd aangezien in deze kern de afgelopen jaren weinig woningen zijn gebouwd.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het ontwerpbestemmingsplan `De Welder' vast te stellen.

Uit eerdere collegevergaderingen

Zienswijzen multifunctioneel cultureel centrum
Tegen het voornemen van het college om vrijstelling te verlenen voor de bouw van een multifunctioneel cultureel centrum zijn 24 zienswijzen ingediend. Het college heeft de zienswijzen weerlegd en besloten het ontwerp niet aan te passen. Het college is namelijk van mening dat de planologische procedure zorgvuldig is voorbereid. Bovendien is het bouwvolume - waartegen een aantal bezwaren zich richt - al aangepast naar aanleiding van reacties van omwonenden voordat de formele procedure begon.
De volgende stap die gezet wordt, is dat een zogenaamde `verklaring van geen bezwaar' wordt aangevraagd bij de provincie.

Aanleg ringdrainage tenniscomplex
Het college wil een ringdrainage aan laten leggen rond de twee tennisbanen van tennisclub `De Ypelaer'. De tennisbanen zijn na langdurige zware regenbuien lange tijd erg slecht bespeelbaar omdat er water op de banen blijft staan. De ringdrainage moet dit afwateringsprobleem oplossen. Het plan wordt besproken met de tennisclub.